• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Klä dig rätt i vinter

7 November 2017
Klä dig rätt i vinter

Hur klär man sig nu när det blir kallt?

Man kan bli riktigt sugen på att ge sig ut på en löptur när man ser hur frosten ligger som vita kristaller ute över gräsmattor och tak. Det är nästan som att någon lagt ett filter över hela omgivningen, det är så vackert! Hur klär man sig då när man ska ge sig ut på en krispig morgon tur? Samma klädval gäller för dig som hellre tar rundan på kvällen eller varför inte mitt på dagen om man har möjlighet till det.

Förslag på kläder vid kallt väder:

UNDERKLÄDER

Det som som sitter närmst kroppen. Svettas du mycket kan det vara en god idé med funktionskläder. Det finns även trorsor/kalsonger med windstopper i grenen som lite extra värmeskydd. Är du kvinna så är det viktigt med en bra sportbh. Ju större byst du har desto viktigare är det med en rejäl sportbh med bra stöd. Tänk på att alltid använda funktionsstrumpor som transporterar bort fukt så du slipper skav och blåsor.

UNDERSTÄLL

Det finns många olika underställ att välja mellan. Vad är viktigast för dig? Vill du att stället ska sitta tight så väljer du ett i syntet som ofta är väldigt figurnära. Vill du istället ha ett lite lösare som dessutom har fördelen att inte behöva tvättas så ofta så väljer du ett i Merinoull. Ullen i detta ställ renar sig själv och tillåter inga bakterier att fastna så du kan använda plagget om och om igen utan tvätt.

LÖPARBYXOR

Vill du ha byxorna tighta eller lösare? Är du frusen eller brukar du klara dig rätt bra? Välj ett par byxor som fungerar utifrån dig. Det finns olika tjocklekar, vindtäta, inte vindtäta, fodrad gren, inte fodrad. Prova och se vilka löparbyxordu gillar bäst.

LÖPARTRÖJA & LÖPARJACKA

Här varierar det beroende på tycke och smak. Vissa vill ha lager på lager med underställströja, en tunnare eller tjockare funktionströja som mellan lager och en normaltjock jacka ytterst och vissa uppskattar så få lager som möjligt och väljer istället en tjockare jacka direkt på underställströjan. Även här får du helt enkelt fundera på hur frusen du är och hur kallt det egentligen är.

MÖSSA OCH VANTAR

Även dessa finns i flera olika tjocklekar och modeller. Här väljer du det som du gillar bäst både i känsla, funktion och utseende.

LÖPARSKOR

Det går jätte bra att fortsätta använda sina löparskor även på vintern. Är det väldigt halt ute kan du behöva sätta på broddar. Vill du ha speciella vinterskor så finns det med dobbar att köpa som ger bättre grepp.

TILLBEHÖR

Vid denna årstid när det är så mörkt är det viktigt att göra sig synlig. Ha gärna både reflexer och lampa. Ska du springa långt kan det vara gott att ha med sig lite vatten. Finns bra reflexbälten där du kan fästa det viktigaste.