• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 kr

ASICS löparskor ger dig oslagbar komfort

ASICS är ett av de största och bästa varumärkena för löparskor i världen och engagerar miljontals löpare på alla nivåer varje dag. Varumärket har ett brett utbud av löparskor utrustade med de senaste innovationerna och teknikerna som ger dig enastående komfort under dina dagliga varv, tävlingar, trailruns och på sessioner på banan. För alla typer av löpare och alla typer av löprundor har ASICS den perfekta allround-, tävlings-, trail- eller spikskon. Tack vare vårt breda sortiment av ASICS löparskor hittar du din ultimata ASICS sko hos RunningDirect.

Ett brett utbud av ASICS löparskor för dam och herr

ASICS har utformat herr- och dammodellerna på olika sätt, så att båda kan njuta av den perfekta passformen. ASICS löparskor för damer har en smalare passform, så att de omsluter foten perfekt. De tenderar också att vara lättare i vikt och formade efter den kvinnliga fotens proportioner. Dessutom finns skorna i glada och färgglada designer, så att du inte bara springer bra utan också ser bra ut. ASICS löparskor för herrar har å andra sidan en bredare passform och är tyngre i vikt för att bäst stödja mäns större fot och bredare, mer muskulösa kroppsbyggnad.

Vilka är de bästa ASICS löparskorna?

ASICS har några populära modeller som är favoriter hos många löpare. Den mest populära och mest kända modellen är ASICS GEL-Nimbus. Denna flaggskeppsmodell är en neutral löparsko som ger dig gott om dämpning under 5 km till halvmaraton. Den modell som har fångat de överpronerande löparnas hjärtan är ASICS GEL-Kayano. Denna mycket bekväma antipronationssko ger dig tillförlitligt stöd med sitt revolutionerande stabilitetssystem utan att kännas klumpig eller tung. Andra populära modeller för vardagsbruk är ASICS GEL-Cumulus och ASICS GT-2000 Om du vill ha mer fart ska du välja ASICS Novablast och för bekväm trailrunning finns ASICS GEL-Trabuco.

Vilka ASICS löparskor är bäst för överpronation?

Alla behöver inte samma nivå av stöd. Om dina fötter bara lutar lite för mycket inåt eller utåt är det inte nödvändigt med en stödsko med mycket stöd. Beroende på hur mycket stöd och korrigering du behöver har ASICS en lämplig antipronationssko.
- ASICS GEL-Kayano: Ger mycket stöd vid löpning
- ASICS GT-2000: Ger lite till medelstort stöd vid löpning
- ASICS GT-1000: Ger lite till lätt stöd vid löpning.

Hur länge håller ASICS löparskor?

ASICS riktlinje är att byta ut löparskor efter 600 till 800 km, förutsatt att de inte är oanvändbara innan dess på grund av slitage. Du kan springa med dem längre om de fortfarande är hela och känns bra när du springer, men med tiden kommer dämpningen att minska och till och med försvinna. Även när du inte springer. Det är viktigt att byta ut ett par löparskor regelbundet för att undvika skador och ömhet. För att dina ASICS-löparskor ska hålla så länge som möjligt ska du välja en ASICS-sko som passar din kroppsbyggnad, löpstil och den typ av underlag du ska springa på.

Kombinera ASICS med matchande löparstrumpor och löparkläder

Springer du regelbundet 5 km, 8 km, 10 km eller längre? Då behöver du robusta och bra löparskor, t.ex. ASICS löparskor. Men vill du göra dig ännu mer bekväm under din löprunda? Då får naturligtvis inte löparkläder och löparstrumpor saknas. Sömlösa löparstrumpor förhindrar skav och irritation, och ASICS löparkläder låter din hud andas och reglerar effektivt fukttransporten.