• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 kr
sustainabilty

RunningDirects mer hållbara alternativ

När det gäller hållbarhet gör vi naturligtvis vårt bästa. Som återförsäljare inom löparvärlden strävar vi efter att se till att alla löpare i världen kan ge sig ut på sin runda dag ut och dag in för att hålla sig friska och i form.


För att fortsätta att sträva efter detta mål i framtiden måste vi skydda jorden "våra löparmarker" och minska vårt/ditt ekologiska fotavtryck. Detta gör vi genom att själva göra bättre val när det gäller förpackningsmaterial, transportmedel och genom att skapa en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Men också genom att ge dig som löpare möjlighet att köpa mer hållbara produkter, märkta "mer hållbart alternativ".Tillsammans gör vi ett mer hållbart val

En mer hållbar värld börjar med dig, men du kan inte uppnå det ensam. För att kunna erbjuda dig som konsument/löpare en mer hållbar löparsko eller löparjacka samarbetar vi med starka varumärken som var och en producerar löparprodukter som är bättre för människor, miljön och därmed för dig.

Märkningen för ett mer hållbart val

Alla produkter som är märkta med "more sustainable choice" har producerats på ett mer hållbart sätt. Den ena produkten är tillverkad av ett eller flera hållbara material och den andra är tillverkad på ett mer hållbart sätt som är bättre för människor, djur och miljö. Vi har inte berikat produkterna med en hållbarhetsprocent, eftersom varje litet eller stort steg är ett steg i rätt riktning och gör en produkt till ett mer hållbart val. På detta sätt ger vi våra varumärken möjlighet att dela med sig av sina hållbarhetsinitiativ till dig och göra dig medveten om de många olika sätten att skapa en bättre värld. Ett varumärke kämpar för en plastfri värld medan ett annat vill producera med 0 % utsläpp. Varje varumärke bidrar till en mer hållbar värld på sitt eget sätt.


Nachhaltigkeit


Se hållbarhetsmål per varumärke

Duurzaamheid bij RunningDirect

adidas

Med flera initiativ och samarbeten som med Parley ser adidas till att alla bidrar till en bättre värld. Huvudmålet: att sätta stopp för plastavfall. Till exempel ersätter adidas standardmaterial i skobelag med återvunna eller naturliga, mer hållbara alternativ och ser över tillverkningsprocesserna så att produkterna håller längre eller kan återanvändas. Målet är att ersätta ny polyester med återvunnen polyester senast 2024. År 2025 ska 90 % av produkterna innehålla hållbara material.

Duurzaamheid bij RunningDirect

ASICS

Sedan 1949 har ASICS mål varit att hjälpa människor att uppnå ett friskt sinne i en frisk kropp. Att minska CO2-utsläppen är centralt för ASICS hållbarhetspolicy. När de gör det omfamnar de följande värden: Mindre, Renare och Längre. Alltså mindre avfall, effektiv materialanvändning, en renare produktionsprocess, produkter som håller länge och mer återvinning. Målet är att uppnå en 63 %-ig CO2-reduktion i direkta aktiviteter och i försörjningskedjan till 2030 jämfört med 2015, att använda 100 % återvunnen polyester senast 2030 och 100 % mer hållbar bomull senast 2025.
Duurzaamheid bij RunningDirect

HOKA

Hållbarhet står i centrum för allt de gör på HOKA. Fokus ligger inte bara på miljöskydd utan även på hur vi arbetar tillsammans. HOKA stödjer ideella organisationer som Humans of HOKA och engagerar sig i volontärarbete. De använder också återvunnet förpackningsmaterial och därav minskar sin mängd. Kläder tillverkas av förnybara resurser och 90 % av löparskorna innehåller redan minst ett återvunnet, förnybart, återvunnet eller naturligt material. Nästa generation har också beaktats HOKA speedgoat har en mellansula gjord av 30 % sockerrör.
Duurzaamheid bij RunningDirect

Mizuno

Mizuno grundades 1906 och beskriver i sin företagsfilosofi att företaget bidrar till samhället genom att tillverka sportartiklar av hög kvalitet och främja idrott. Som ett av de första varumärkena tog Mizuno initiativ till hållbarhet. Crew21-projektet har funnits i över 30 år och omfattar all hållbarhetsverksamhet inom Mizuno Global. Det fokuserar på att bevara planeten med huvudmålet att vara klimatneutralt år 2050. Mizuno använder återvunna och växtbaserade material för att minska koldioxidutsläppen. Den berömda Wave Plate-tekniken är till exempel tillverkad av växtbaserade material. Wave Neo-kollektionen har den lägsta miljöpåverkan eftersom den använder en färgningsmetod som kräver 40 % mindre vatten. Mizuno: driven av prestanda, inspirerad av naturen.
Duurzaamheid bij RunningDirect

Nike

Med initiativet MOVE TO ZERO siktar Nike på 0 % CO2-utsläpp och 0 % produktionsavfall genom hela produktionskedjan för att skydda sportens framtid. Varje process och varje produkt, från Alphafly och Aeroswift till Downshifter och Miler, kommer att utvecklas för att använda så många hållbara material som möjligt. Målet är att producera 0,5 miljoner ton mindre växthusgas till 2025, att inte dumpa produktionsavfall på avfallshögar och att använda 25 % mindre vatten och inga skadliga kemikalier i textilproduktionen jämfört med 2022. Dessutom erbjuder Nike renoverade produkter i utvalda butiker och skor, kläder och underlag i idrottsanläggningar återvinns till nya, bland annat genom Nike GRIND.
Duurzaamheid bij RunningDirect

On

Innovation är Ons styrka när det kommer till hållbarhet. De ser över produktionsprocesser för att spara utsläpp, strävar efter 100 % fossilfria material och siktar på hållbar produktion, som till exempel färgningstekniken Dope Dye, som kan spara upp till 95 % vattenförbrukning. Så här föddes Cloudneo, den första skon i branschen som du inte köper/äger utan endast använder. Du betalar alltså inte ett engångsbelopp, utan en månatlig prenumerationsavgift. Efter återlämning återvinns skon helt och hållet till nya produkter, vilket med andra ord sluter cirkeln. On vill vara ett helt cirkulärt varumärke år 2050, men fram till dess kommer produkterna du köper att vara gjorda av 100 % återvunnet material och producerade så hållbart som möjligt.
Duurzaamheid bij RunningDirect

Puma

Puma vill alltid bli bättre, speciellt när det gäller hållbarhet. Med sitt initiativ ForeverBetter fokuserar de på 10 viktiga mål riktade mot människor, miljön och planeten för att arbeta mot en bättre värld. Ett av målen som Puma har satt upp är att 90 % av alla deras löparkläder och accessoarer ska innehålla minst 50 % återvunnet material. Och det är inte allt.Duurzaamheid bij RunningDirect

Saucony

Saucony har åtagit sig att skapa minsta möjliga ekologiska fotavtryck. De har till exempel anslutit sig till Sustainable Apparel Coalition där de använder data för att förbättra sina tillverkningsprocesser med hållbarhet i åtanke. De använder också mindre plast och mer återvunnet material i sina produkter och förpackningar och är anslutna till Responsible Packaging Movement för ansvarsfulla förpackningar. Har du bekantat dig med Saucony Axon än? Den här skon har en EVA-mellansula som är tillverkad av 36 % ekologiska material, för mindre miljöpåverkan.