• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
 • shippingFri frakt över 890 kr

Nike löparskor för prestation på alla nivåer

Nikes löparskor är tillverkade av lättviktsmaterial och har ultimat dämpning som garanterar hög löpkomfort. Löparskon sitter perfekt runt foten och den speciella teknik som Nike använder ser till att de viktiga delarna i benen avlastas under löpningen. I vårt sortiment kan du välja mellan Nike-löparskor för damer, herrar och barn.

Vad skiljer Nike-löparskor från andra löparskor?

Nikes löparskor är noggrant utformade för att ge optimal prestanda och stöd för löpare på alla nivåer. De är tillverkade av högkvalitativa material och utrustade med avancerad teknik för att ge en bekväm och skonsam löparupplevelse.

Vilka modeller av Nike-löparskor finns tillgängliga?

Nike har ett brett utbud av löparskor som passar för olika löpstilar och terränger. Här är några av de mest eftertraktade typerna av Nike-löparskor:

 1.   Neutrala löparskor: Pegasus och Vomero är utformade för löpare med en neutral löpstil och erbjuder bland annat en utmärkt balans mellan dämpning och stöd.
 2.   Löparskor med stöd: Infinity är speciellt framtagen för löpare som pronerar för mycket och har bland annat en fast sula som hjälper till att främja korrekt fotavveckling.
 3.   Trail-löparskor: Wildhorse och Terra Kiger är perfekta för löpare som springer i terräng och har en robust sula som ger bra grepp på ojämna underlag.
 4.   Tävlingsskor: Nike är framstående på 5 km, 10 km, halvmaraton och helmaraton. Alphafly och Vaporfly är populära på löpartävlingar och därför många löpares val när de dyker upp i starten.

Vad är livslängden för Nike-löparskor? 

Livslängden på Nike-löparskor varierar beroende på flera faktorer, t.ex. din löpstil, fottyp och vilken typ av löpaktiviteter du utövar. I allmänhet kan du förvänta dig att Nike-löparskor håller cirka 500-700 kilometer. Förutsatt, naturligtvis, att de inte uppvisar något yttre slitage.

Här är några praktiska tips för att förlänga livslängden på dina Nike-löparskor:

 • Anpassa skorna efter din löpstil och fottyp.
 • Byt regelbundet mellan flera par löparskor.
 • Rengör skorna med jämna mellanrum.
 • Låt skorna torka i rumstemperatur.

De bästa Nike-löparskorna

Det är viktigt att notera att de "bästa" löparskorna beror mycket på individuella behov och preferenser hos löpare. Nike har under årens lopp lanserat flera modeller som passar olika typer av löpare och löpstilar. Här är de mest populära modellerna och deras viktigaste funktioner:

 •  Pegasus-serien är känd för sin mångsidighet och rekommenderas ofta för daglig träning och långa distanser. Dessa skor erbjuder en bra balans mellan dämpning och responsivitet, vilket är bekvämt för de flesta löpare.
 • Structure-serien är utformad för löpare som behöver extra stabilitet på grund av överpronation (där foten rullar inåt under löpning). De har inbyggt stöd för att stabilisera fotvalvet och förhindra överdriven rörelse.
 •  Infinity-serien är avsedd att minska skaderiskerna. De har en bredare plattform och mjuk, responsiv dämpning för att minska påverkan på lederna. Dessa skor är utformade för att minimera risken för skador genom biomekanisk teknik.
 • Vomero-skorna är kända för sin utmärkta dämpning och komfort. De är idealiska för löpare som vill ha mycket dämpning och en mjuk gång, särskilt under långdistanslöpning.
 • Alphafly-serien är utvecklad för snabba prestationer och är känd för sin roll i att slå maratonrekord. De har en innovativ kolfiberplatta och Zoom Air-dämpning för maximal energiåtergivning och effektivitet.

Oavsett vilket val du gör med Nike löparskor kan du vara säker på att du får klass, komfort, utseende och prestanda.