• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Bättre löpning på vintern

19 November 2015
Bättre löpning på vintern

Bättre löpning på vintern!


När mörker, kyla och halka kommer är det många som har svårt attfortsätta träna. Formen du byggt upp under året försvinner snabbt om dubyter spåret mot soffan. Fördelarna med att fortsätta träna även undervintern har många fördelar. Både för formen, humöret och motskaderisken. Undersökningar visar även att man springer 29% snabbarenär temperaturen är under 0. Så fortsätt med er träning även undervinterhalvåret och ta fördel avallt var det innebär.

Vad ska du tänka på?


1.    Säkerhet


De flesta har aktiviteter under dagtid, man måste gå i skolan eller gåtill jobbet även om suget för en löprunda är stark. Därför får deflesta ta sin löprunda på eftermiddag / kväll istället. Därför är detväldigt viktigt att man har reflekterande löparkläder för att öka enssynlighet och kunna springa säkert.

2.    Hitta en löparkompis eller gå med i enlöpargrupp


Leta reda på en löparkompis eller gå med i en löpargrupp är det bästasättet att hålla uppe sin motivation under vinterhalvåret. Samt att detblir roligare att träna och säkrare när man springer i mörker.


3.    Att tänka på när du ska springa


Att jämföra löpning under vinterhalvåret med att springa under sommarenkan man inte göra. Under vinterhalvåret passar det utmärkt att jobba påsina svagheter och bygga upp sin kropp inför sommaren.

4.    Spring inte endast långa distanser


Det kan vara så att du trivs bäst med att springa långa distanser. Dåär det dags att byte rutiner. Under vinterhalvåret passar det bra attträna mer intervallträning. Denna träning bygger effektivt upp dinstyrka och snabbhet. Naturligtvis kan man kombinera långdistans medintervallträning. Men träna övervägande intervallträning undervinterhalvåret för att komma stärkt till sommar säsongen.

5.    De rätta löparkläderna


Det låter kanske logiskt, men det är faktiskt på vintern som det ärviktigt med bra löparkläder.Vid lägre temperaturer är det viktigt attanvända flera lager. På så sätt kan du snabbt och enkelt justera temperaturen själv. För ökad synlighet rekommenderas det att mananvänder löparskormed reflekterande material.

6.    Warming-up en cooling-down


Det kan vara främmande för din kropp att plötsligt börja springa ikylan utan uppvärming. Det kan vara bra att värma upp hemma lite innanman ger sig ut på sin löprunda. Detta kan vara skillnaden mellan attskada sig till en sund och behaglig träning. Men glöm inte heller attvarva ner efter löprundan. Det är frestande att direkt efter sinlöprunda slänga sig på soffan. Men att jogga ner lite lätt är attrekommendera.

7.    Vätska


För att det är kallt ute betyder det inte att du svettas mindre. Underalla dessa lager av kläder förlorar du mer vätska än vad du tror. Vitenderar att glömma dricka när solen inte skiner, men det är alltidlika viktigt att fylla på med vätska oavsett väderförhållande.