• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Dina första löparskor? Se till att de är bra!

5 December 2014
Dina första löparskor? Se till att de är bra!

Du hör en del bra historier om löpning och tänker då "det vill jag också göra"? Då är nästa steg att hitta rätt löparskor.

När du väljer löparskor är det viktigt att du väljer löparskor utefter ditt löpsteg och hur din kroppsbyggnad är. Det finns naturligtvis alltid några frågor du bör ställa dig själv innan du köper löparskor.


Vilken distans vill jag springa?

Siktar du på maraton? Välj då en löparsko med mycket dämpning och med så bra komfort som möjligt. Om ni inte har löparskor med dessa egenskaper känns 42,2 km mycket längre än vad det egentligen är. Det är inte bara de km som är under tävlingen som räknas, utan all förberedelser och träningen bör du också tänka på. Om du har bekväma löparskor är det lättare att motivera sig själv att hålla fast vid sitt träningsschema.


Hur pronerar du?

Varje löpare pronerar. Hur pronation kan bäst beskrivas? Detta är i vilken omfattning foten rullar inåt när man går. Med överpronation, så rullar foten inåt för mycket, är önskad löparsko den löparstil som ger bäst support.


Vilket underlag?

Om du köper en dyr Porsche så kör du inte off-road med denna. Precis samma sak gäller för löparskor. Trail-löparskor är inte lämpliga att springa med på vägen. Nästan alla märken har löparskor för nybörjare som passar för alla underlag. Glöm inte att tänka på att dina skor behöver bra grepp. Detta kan bara komma till hands vid våta eller hala underlag.

Formen på foten

Bred eller smal fot, är inte längre ett problem. Löparskor är inte bara olika sulor eller i olika färger, men också i breda och smala modeller. När du köper rätt löparskor, måste du ta hänsyn till olika aspekter som säkerställer att du kan börja springa utan några problem. Genom att uppmärksamma dessa aspekter så blir din träning mycket roligare och mer bekväm.