• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Hitta rätt löpsteg!

24 November 2015
Hitta rätt löpsteg!

Hitta rätt löpsteg!


Löpare med dålig teknik drar sin kroppsvikt framåt med hjälp av benen,vilket ökar risken för skador och tar extremt mycket onödig energi.Använd höften mer aktivit så kommer du att använda kroppsvikten tillatt trycka dig framåt i stället.

Höftens rätta position


Stå med fötterna i axelbredd, vinkla bäckenet uppåt och spänn musklernai rumpan och nedre delen av magen. Behåll denna position och luta digsedan framåt och känn hur kroppstyngden hamnar på främre delen av fotenoch hur hälen lyfter från marken.

Fallkänslan


Stå i positionen, på gränsen till att falla framåt. Om du lyfter enaknäet kommer du känna hur du faller framåt. Om så inte är fallet berordet på att höften inte är tillräckligt mycket fram. Byt ben och hittakänslan och vänj dig vid att ha höften i en framskjuten position somgör att du faller bara genom att lyta ena knäet.

Fallkänslan till löpningen


Ta med känslan från fall övningen till att börja springa långsamtframåt. Höften ska då leda rörelsen och skapar ett flöde där du fallerframåt i löpningen.

Uppförsbacke


Ett bra alternativ hur du ska arbeta med höften är att träna i enuppförsbacke. I en uppförsbacke ligger höften framåt och fötternalandar under kroppen på ett naturligt sätt och trycker dig framåt.Precis så här ska man även göra på en raksträcka. Alltid viktigt atthöften arbetar aktivit i en framskjuten position så att du fårkroppsvikten framåt. Använda ovan övningar regelbundet för att hittarätt löpsteg. Och tänk på höftens position och belasta knäna på rättsätt.