• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

HOKA ONE ONE Clifton 6 vs. HOKA ONE ONE Clifton 5

12 September 2019
HOKA ONE ONE Clifton 6 vs. HOKA ONE ONE Clifton 5

Hoka Clifton 6 är en neutral sko, men på grund av den breda basen är den även lämplig för löpare som vill också vill ha stabilitet Modellen skiljer sig från sina föregångare i olika avseenden. Många förändringar har gjorts sedan introduktionen av Clifton 1. Från att vara en väldigt lätt sko med mycket dämpning längs hela sulan och med en minimal överdel gick den till en tyngre, mycket styv men bekväm sko. Den första versionen som kom 2014 var en överraskning för många löpare. Trots det annorlund utseendet blev löpskon en stor framgång för Hoka och många var nöjda med den enorma komforten i den här löparskon.

Skillnaderna mellan Clifton 6 och Clifton 5

Till skillnad från alla tidigare versioner har Clifton 6 blivit lättare. Skon väger 255 gram (storlek 42,5 / US 9) och dämpningen av skon är mjukare än Clifton 5 och mindre styv. Ovandelen är dubbelskiktad, som Clifton 5 också hade, men är bättre att släppa igenom luft.

Hela mellansulan är omkonstruerad och mjukare. Sulans botten är försedd med skyddsgummi, där det normalt uppstår mest slitage.

En enkel lösning av "Metarocker"

Clifton 6 är mindre styv än Clifton 5, vilket garanterar en enkel hantering. Den så kallade "Metarocker" -tekniken bidrar också till stor del till den smidiga hanteringen. Formen på sulan kan jämföras med en gungstol ("gungstol") och stimulerar ett effektivt gångmönster.

Jämfört med Clifton 5, är den mjukare dämpningen en trevlig upplevelse, men du måste uppleva och bedöma detta själv. Med den mjukare och mer flexibla sulan och den ventilerande överdelen har Hoka kommit närmare den ursprungliga Clifton 1 än den varit på länge.

Välj mellan olika passformer

Sedan introduktionen av Clifton 4 har Hoka också introducerat Wide på marknaden. Ursprungligen fanns det ibland klagomål om att Hokas, särskilt på framfoten, visade sig vara ganska smal. Alternativet för en "bred" passform löste detta problem. Dessutom är hälen väl låst och du kan förbättra detta ytterligare genom att använda den extra öglan.

En annan energiåtergivning

Är det bara rosa och vitt när det gäller Clifton 6? För det mesta är det. I själva verket på alla punkter där du kan betygsätta skon, skon har i jämförelse med Clifton 5 förbättrats. Det finns en punkt där skon kanske inte utvecklats full ut. Det har att göra med skons energiåtergång. Eftersom dämpningen är mjukare och skon lite mindre styv, kan man uppleva mindre energiåtergång. Huruvida detta uppväger den extra komforten är naturligtvis en fråga bara du kan svara på.

En extremt bekväm sko för vägen

Clifton 6 är en exceptionellt bekväm sko för vägen. Jämfört med många andra märken med jämförbara neutrala skor, som Nike Pegasus, Mizuno Wave Rider och adidas Ultraboost, är det en lättare sko med mer dämpning. Om du springer mer än 150 kilometer med Clifton 6 kommer du knappt att märka hållbarheten och skon kommer bara att bli bättre.

På grund av komforten är skon extremt lämplig för fritids löpare. Eftersom skon är lätt kan den användas för alla distanser och löparskon är till och med lämplig som en tävlingssko från 5 km till ett maraton.

Utseendet är kontroversiellt men Hoka Clifton är en av de bästa skorna i detta segment när det gäller komfort!