• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Med dessa tips ökar du din löphastighet

9 October 2019
Med dessa tips ökar du din löphastighet

Känner du att du har håller samma hastighet på 5K, 10K eller längre? Och är en person som vill slå personliga rekord? Störst chans till rekord är under tävlingar. Men för göra det möjligt även under träning kan du komma igång med dessa praktiska tips!

Investera i teknik

Den absolut viktigaste faktorn för att uppnå en högre hastighet är en bra teknik. Att du springer rätt och hur du använder din energi effektivast. Rätt teknik med löpning säkerställer mer kontroll och detta gör att du kan lägga till hastighet till dina träningspass.

Intervallträning

Intervaller är något för alla som tränar löpning. För att bli snabbare och orka mer måste vi flytta våra gränser för vad vi klarar av. Genom att regelbundet pressa oss själva i träningen kommer vi lyckas. Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller och här följer vår guide genom intervallträsket!

Trappor och backar

Backe och trappor är en lättgörlig träning och du kan hitta en backe eller trappor överallt.
Du kan tillämpa detta på olika sätt under olika träningspass. Uppförsträning är både en kraftfull och explosiv träning som också ökar din snabbhet.

Styrketräning

Mer och mer används styrketräning inom löparvärlden. Särskilt för att vetenskapen i allt högre grad stöder denna form av träning. Styrketräning och stabilitetsträning föredras eftersom de ger mer kontroll över kroppen, vilket i sin tur påverkar din hastighet.

Fartlekträning

När du springer ändrar du ständigt hastighet och riktning. Till exempel kan du göra en sprint från lyktstolpe till lyktstolpe och sedan vila igen tills nästa lyktstolpe. Och du kan upprepa det ett antal gånger. För nybörjare är det viktigt att inte springa för snabbt under en Fartlekträning. Börja med fem tempoväxlingar. Är dessa tempoväxlingar lämpliga för dig? Nästa gång försöker du lägga till en eller två växlar till.

Förhoppningsvis hjälper tipsen ovan att du ökar din snabbhet!