• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Löpning och snö, går de tillsammans?

3 February 2015
Löpning och snö, går de tillsammans? Du springer regelbundet och gör bra framsteg i din träning. Allt känns mer naturligt och du testar på längre distanser. Men nu när snön har fallit, vad gör du då? Kommer du att fortsätta med löpningen även om det snöar och ligger snö på marken? Eller föredrar du hellre att stanna inomhus till snön försvunnit? Här är några goda råd för att springa i snön.


✓ Klä dig varmare än normalt

När temperaturen sjunker och det blir allt kallare, är det väldigt viktigt att du inte är för tunt klädd. Naturligtvis blir man varm under tiden man springer, men när det är kallt ute tar det längre tid att bli varm.

✓Skydda ditt huvud och händer

En varm löparmössa och handskar ser till att hålla dessa kroppsdelar varma och sköna.


✓ Is

Var uppmärksam, under snön kan det finnas is som du inte ser. Därför var alltid med på att ni lätt kan halka under tiden ni springer. För att minska chansen att halka kan du ta kortare steg än vad du normalt gör. Visst löpturen tar lite längre tid, men chansen att halka minskar.


✓Känn ingen rädsla

Att se upp för halka är vädligt viktigt, men det är ingen mening att vara rädd. Just när du är extra försiktig är just då du kommer att falla. Var försiktig, men var inte rädd.


✓ Nysnö

På vägar / stigar där det ligger nysnö är det minst risk att halka. Vid nysnö får du bättre grepp och chansen att halka är mindre. På vägar med gammal borttagen snö, finns chansen att resterna fryst till is och att vägen blir hal. Så sök vägar med nysnö, detta underlätta din löptur och du kan springa lite bekvämare.


✓ Njut

Att springa i snön är också väldigt vackert. Snö lagda landskap är en väldigt vacker syn. Så njut så mycket du kan under din löprunda.

✓ Varm dusch

Väl efter löprundan är det väldigt skönt att koppla av med en varm dusch.