• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Löpning på hösten

21 September 2023
Löpning på hösten


Vädret slår om, temperaturen sjunker och solen ger vika för mer regn och mer vind. Vilken löparutrustning, vilka kläder och tillbehör behöver du för att kunna springa säkert och bekvämt under hösten? Vi listar de kategorier som du måste ha för den här säsongen.

Fördelar med löpning på hösten

Kallare, mörkare och blötare. Hösten låter inte direkt som en attraktiv årstid för löpträning, men den har också många fördelar. 

  • Naturen ser vacker ut. Höstfärger och svampar skvätter över gatorna och förvandlar omgivningen till en idyllisk miljö. 
  • Behaglig temperatur. De kallare temperaturerna gör löpningen mer behaglig. 
  • Det regniga vädret innebär att det finns mer syre i luften, vilket kommer att gynna din prestation. 
Fördelar med löpning på hösten

Tips för löpning under hösten

Vilken klädsel har du när du springer på hösten?
Vilken klädsel har du när du springer på hösten?

Hösten är en föränderlig årstid och kräver anpassning när det gäller kläder. Ha helst lager på lager, så att du kan ta av ett lager om det behövs när du har blivit varm, eller ta med en extra löparjacka så att du är beredd på en regnskur. Den perfekta kombinationen är en löparjacka med en löpartröja under och långa löpartights. Om det håller sig torrt och är lite svalare kan du också välja att bara ha en löparjacka.

Vilka löparskor behöver jag på hösten?
Vilka löparskor behöver jag på hösten?

Du kan springa på hösten med alla löparskor, men om du vill undvika blöta fötter finns det skor med GTX eller vattentät ovandel. Blöta löv och mycket regn gör det dessutom ofta halt. Behöver du extra grepp? Med en Vibram®-sula får du ett utmärkt grepp på både våta och torra underlag. Sulan ger också maximal komfort och stötdämpning i ojämn terräng.

Vilka tillbehör behöver jag på hösten?
Vilka tillbehör behöver jag på hösten?

Det blir mörkare tidigare och du syns också sämre när det regnar. Se till att du kan springa säkert genom att bära tillbehör som gör dig extra synlig. Bär till exempel en reflexväst eller ett LED-armband; de reflekterande detaljerna och lamporna gör att du sticker ut. Det finns också kläder med reflekterande detaljer och självlysande detaljer. En pannlampa hjälper dig att se var du går.

Träningstips för löpning på hösten
Träningstips för löpning på hösten

  • 1. Ta en löprunda tillsammans. Det är mycket säkrare och mer socialt. 
  • 2. Gör uppvärmningen inomhus, så att ni inte behöver starta redan när det är kallt. 
  • 3. Anmäl dig till ett evenemang, t.ex. ett terränglopp. 
  • 4. Skydda huvudet med en mössa.