• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Varför springer folk maraton?

30 April 2014
Varför springer folk maraton?

Maraton Lopen

Maraton

Det är jobbigt, plågsamt och tar lång tid. Varför springer folk maraton?

För den ofrälste verkar maratonlöpare drivas av någon hemlig, mystisk kraft. För maratonlöpare är viljan att utmana sig själv med ett lopp på 42,195 km den naturligaste sak i världen. En närmare titt på dem som med frasen "jag ska bara byta om till något bekvämare" menar löparskor och pannlampa, visar en gemensam egenskap: en vilja av stål. Men varför springer man maraton?

En omfattande undersökning som gjorts i sju europeiska länder visade nyligen att människor ofta börjar med löpning för att de vill komma i form och gå ner i vikt, men att den utvecklas till en rolig och avkopplande hobby: först kroppen, sedan själen. I samtliga sju länder medgav alla löpare att ökad kondition är den främsta anledningen till att de löptränar. 54 procent bekräftar att det var det som fick dem att börja och 63 procent menar att det är skälet till att de fortsätter. På andra plats bland skälen till att börja löpträna kommer viktminskning, 40 procent av alla europeiska löpare anger att det var det som motiverade dem att börja.
Oavsett om man börjar springa av praktiska orsaker eller för att gå ner i vikt, verkar viljan att tänja på sina personliga gränser vara drivkraften för nästan alla maratonlöpare. Till och med de som springer för välgörenhet erkänner att den här viljan kommer i första hand.
När man tränar inför ett maraton får man inte bara en bättre balans mellan arbete och fritid, det är även väldigt avstressande att komma ut i naturen. Enligt ASICS undersökning. När det är dags för maraton byts naturens lugn och ro mot hurrarop och sorl – en kontrast som ofta blir en rejäl adrenalinhöjare.

Maraton Tillbehör

Självklart är vissa tillbehör nödvändiga för att kunna slutföra ett maraton. Man bör ha med sig vätskebälte med flaskor fyllda med vatten eller sportdryck. Ett väldigt enkelt tillbehör att ha med sig under loppet.


Genom att använda dig av en pulsmätare kan du se exakt hur intensivt du tränar. Du kan hålla koll på din position, höjd, hastighet, puls och väderförhållanden.

 Nike Elite Band Phone Carrier Zwart Erima Hydro Belt Suunto Quest Black
Nike Elite Band Phone Carrier Svart Erima Hydro Belt Suunto Quest Black

 


 

Maraton Kalender Sverige

Datum Namn Plats
3-5-2014 Sunne Marathon Sunne
24-5-2014 Borås Ultra Marathon Borås
31-5-2014 Stockholm Marathon Stockholm
28-6-2014 Båstad Marathon Båstad
25-05-2014 Ölands Marathon Öland
13-9-2014 Helsingborg Marathon Helsingborg
11-10-2014 Göteborgs Marathon Göteborg