• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Pronation och löparskor, vad sägs om det?

27 February 2014
Pronation och löparskor, vad sägs om det? Pronation och löparskor

Pronation och löparskor, vad sägs om det?

Våra löpstilar skiljer sig från varandra, det är anledningen till att det finns så många olika löparskor tillgängliga. Löparskor kan klassificeras på olika sätt. Ett viktigt det är indelningen av uppgörelsen. Eller att ha den grad av pronation av foten av löpare.

Vad är pronation?
Medan du springer lutar foten inåt. Denna lutning av foten kallas pronation. Omfattningen och exakt sätt som bestäms vilken typ pronerende löpare du är

Vad gör pronation?
Pronation gör att när det kommer till foten medan du springer eller går, är att stöten mildras. Dessutom reagerar foten av pronation bättre på marken, så att säga, känner igen underlaget och därför anpassar sig.

Vilka typer av pronation är det?
Kort sagt, finns det tre typer av pronation. Förutom den största gruppen av neutrala löpare är löpare som mer än "normal" pronation, pronation eller: (även kallad löparskor antipronatie). Dessutom finns det löpare som faktiskt mindre pronate eller har underpronation (även känd som supination).

Att du har viss pronation kan inte skada, men för att undvika skador är det viktigt att du köper rätt löparskor som är lämplig för din pronation.
Dagens, löparskor finns särskilt utformade för olika pronation. Genom att nästan alla leverantörer Till exempel är Asics löparskor mycket tydligt kategoriserade. På sin hemsida ägnat stor uppmärksamhet åt de olika Asics pronatieformerna.
Det finns också märken såsom Salming som inte har någon uppdelning i pronation. Salming exempel enbart Natural Löparskor

Se visuellt det tre typer av pronation är som följer:

Neutrala löparskor
Neutrala löpare

 

Underpronation löparskor
Underpronation löpare (Även kallad supination)

 

Överpronation löparskor
Överpronation / anti pronation löpare

 

Vill du köpa löparskor? Gå direkt till http://www.runningshop.se/loparskor


Vill du ha mer råd, våra löpar experter hjälper er gärna. Ni kan ringa till oss på 031-788 10 33 eller skicka ett e-post via vårt kontaktformulär (svar inom en arbetsdag).