• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Löpning med en hållbar kant

24 September 2023
Löpning med en hållbar kant

I en värld där kraven på hållbarhet blir allt högre kommer PUMA x First Mile-kollektionen som en frisk bris av förändring. Det unika samarbetet mellan PUMA och First Mile ger utsatta ekonomier en knuff i rätt riktning. Det skapar hållbara jobb och bekämpar miljöförstöring. PUMA ingick detta speciella partnerskap och resultatet? En exceptionell kollektion av hållbara löparkläder..

Resan från plast till kläder

First Mile lever upp till sitt namn genom att vara med från första steget i produktionsprocessen. I länder som Haiti, Taiwan och Honduras samlas plastflaskor in och förs till särskilda insamlingscentraler. Där sorteras plasten noggrant och mals ner till plastflingor och fibrer. Det som blir kvar är garn som kan användas för att tillverka kläderna, med en hållbar kollektion som består av minst 20% återvunnet material längst ner på mållinjen.

Ett heltäckande paket

PUMA x First Mile-kollektionen har allt från sport bh's som ger stöd till bekväma löpartights och från shorts som andas till sköna löparjackor. Kläderna är tillverkade av fina material som andas, är underbart bekväma och har praktiska fickor för personliga föremål. Varje plagg har genomgått en resa och med dessa iögonfallande mönster, livfulla färger och genomtänkta detaljer är dessa kläder ett måste för alla som vill satsa på hållbar löpning, utan att kompromissa med stilen.

Kraften i mänskliga relationer

Hållbarhet är hjärtat i samarbetet mellan PUMA och First Mile. Kollektionen visar att det är möjligt att förnya sig och att du själv kan bidra till en grönare framtid. Det handlar inte bara om att förvandla plast till produkter, det handlar också om social påverkan och en mänsklig koppling: det för samman människor som strävar efter förändring. Den här vackra kollektionen uppmanar oss att ta de första stegen, i hopp om att vi tillsammans kan lämna över en renare planet till våra kommande generationer.

Kolla in hela PUMA x First Mile-klädkollektionen här.