• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Nyinkommet: Puma Velocity Nitro 3

2 February 2024
Nyinkommet: Puma Velocity Nitro 3

Gör dina löprundor levande med PUMA Velocity Nitro 3, en löparsko där fart och komfort går hand i hand. Tack vare den dynamiska dämpningen kan du enkelt öka takten och få ut det mesta av varje steg. Samtidigt ger de mjuka och molnliknande landningarna den komfort du söker under de längre kilometrarna. Skon är lätt men kraftfull i prestanda, och inga eftergifter görs för stabiliteten. Känn självförtroendet i varje steg när du utan ansträngning flyger fram genom löprundan. PUMA Velocity Nitro 3 är din biljett till löparframgång.

I den här recensionen kan du läsa om de nya uppdateringarna av PUMA Velocity Nitro 3, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass den här löparskon är bäst lämpad för.

Tekniker och specifikationer

Typ av sko: Neutral löparsko
Häldropp: 8 mm
Vikt: H 270 g/ D 223g
Material ovandel: Ventilerande mono-mesh
Material mellansula: NITRO Elite skum
Material yttersula: PUMAGRIP yttersula i gummi

Uppdateringar för PUMA Velocity Nitro 3

  • Reaktiv dämpning: Det högkvalitativa NITRO Elite-skummet ger en energisk dämpning och absorberar även stötar från dina steg. I kombination med den låga vikten känns det som om du går på moln under hela löprundan. Detta gör att du kan använda den som en tempo-sko såväl som under längre pass.
  • Förbättrad stabilitet: Tack vare TPU-hälstycket kan du räkna med förbättrad stabilitet när du springer. Detta hälstycke ger också skon en slimmad och snygg design. 
  • Slitstark yttersula: PUMAGRIP-yttersulan i gummi är lätt men ger utmärkt grepp på våta ytor. Den är tillverkad av slitstarkt material för långvarig användning.
  • Ventilerande ovandel: Dina fötter kommer att bli bortskämda tack vare den andningsbara ovandelen i mono-mesh för bra ventilation. Materialet faller också smidigt runt foten för en bekväm känsla när du är på språng.

I praktiken

Carlos Platier Luna och Lotte van Leeuwen (båda hängivna löpare) fick chansen att testa Puma Velocity Nitro 3. Båda tränar flera gånger i veckan och deltar i halv- eller helmaratonlopp varje år.Tillsammans sprang de ett varv på 13 km i de vackra omgivningarna i Zwolle, ett lugnt uthållighetspass med lite lätt acceleration. Detta var deras första erfarenheter och slutsatser.

Första intrycket

Carlos: När jag sprang i skon (20 min vid 6:00 min/km) märkte jag direkt hur fin och stabil den är. Passformen för min något bredare fot är perfekt!

Lotte: Mitt första intryck var direkt "wow vad skön den här skon är". Den sitter stadigt runt foten och det märker man direkt när man springer. Så den ger definitivt tillräckligt med stöd, och det samtidigt som skon också är lätt (jag personligen gillar att springa mest!).

Under löpningen

Carlos: Under uppvärmningen sprang vi på asfalterade vägytor. Jag var redan bekant med PUMAGRIP, så det utmärkta greppet på asfalt var bara naturligt för mig. Jag var dock nyfiken på prestandan på asfalterade vägar och var till en början lite orolig för greppet. Men inget kunde vara längre från sanningen. Greppet var perfekt även på asfalterade sträckor!

Lotte: Så fort jag började springa lite snabbare på den kunde jag omedelbart känna att dämpningen av skon också är bra. Du märker också verkligen att den ger tillräckligt med stabilitet och att du har en robust sko på foten.

Under hela löpningen noterades det hur stabil Velocity Nitro 3 är. Från långsammare steg till snabbare. Skon håller sin egen oavsett vad. Ännu snabbare steg har ännu inte testats, men kommer definitivt att finnas på korten snart.

För Lotte och Carlos är detta en bra löparsko som passar för dagliga löprundor. En bra sko att lägga till i skorotationen inför maratonlopp, som till exempel Paris.

Slutsats

PUMA Velocity Nitro 3 ger dina löprundor en verklig boost, där snabbhet och ultimat komfort blomstrar sida vid sida. Upplev den kraftfulla dämpningen från det förstklassiga NITRO Elite-skummet, så att varje steg känns energiskt samtidigt som du får mjuka molnliknande landningar. Perfekt för alla dina mångsidiga löprundor.

TPU-hälstycket ger inte bara förbättrad stabilitet utan ger också skon en strömlinjeformad look. Den slitstarka PUMAGRIP-gummiyttersulan ger utmärkt grepp på våta ytor, medan den ventilerande ovandelen i mono-mesh skämmer bort dina fötter med optimal ventilation och en bekväm passform. Kort sagt, Velocity Nitro 3 är din nyckel till kraftfull löparframgång med hastighet och komfort i perfekt balans.