• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Recension: Mizuno Wave Rider Amsterdam

15 August 2023
Recension: Mizuno Wave Rider Amsterdam

Idag lanserar Mizuno Wave Rider 27 x Rijksmuseum edition. Denna allroundlöpsko är helt tillägnad målningen The Milkmaid av Johannes Vermeer. Slående drag i den ikoniska målningen återspeglas i skon. 

Modellen 

Skon är utförd i de typiska färgerna från ett av Vermeers mest kända verk. De blå och gula pantone-pigmenten refererar inte bara till målningen, utan även insidan av skon har detaljer från det ikoniska verket. De karakteristiska elementen i The Milkmaid återspeglas vackert i skon. De vackra färgerna hon bär och den långsamt flödande mjölken, som uttrycker precisionen i gesten, det enda rörliga elementet i målningen. 

Att den här skon är ett riktigt konstverk att titta på borde vara uppenbart. Men vi är naturligtvis också mycket nyfikna på att se hur denna specialutgåva av Wave Rider 27 fungerar. Under de senaste veckorna har Jip van Kessel, Produkt expert, testat skon ingående och här är hans slutsatser. 

Wave Rider 27 testad 

Under de senaste tre veckorna har jag (Jip) testat Mizuno Wave Rider 27. Mizuno presenterar den här modellen som en allroundlöpsko som passar för dina uthållighetspass, men du kan också använda den för snabbare (tempo) träningspass. Med detta i åtanke testade jag skon. 

Om vi tittar på skons vikt kommer den ut på 280 gram, vilket är något lättare än sin föregångare Wave Rider 26. Efter att ha tagit på skon märks knappt den lätta vikten, men det som märks är den ökade komforten i skons övre del. 

Skon har ett dropp på 12 mm som ligger över genomsnittet, vilket för mig gav en känsla av att jag var lite mer framåtdrivande och kunde springa mina långpass lite snabbare än med jämförbara löparskor. Denna känsla förstärktes av den välkända Mizuno Wave-tekniken som, förutom dämpning och stabilitet, också ger framåtdrivning och smidig viktförskjutning

Sammanfattning 

Jag har testat den här löparskon under de senaste veckorna för mina uthållighets- och tempoträningspass. Sammanfattningsvis är jag mycket positiv till uppdateringen av Mizuno Wave Rider. Den största nackdelen jag kunde hitta var skons ventilation under ett tempoträningspass utomlands i 28+ grader, i detta blev mina fötter väldigt heta. Även om du naturligtvis kan ställa frågan här om tempoträning i denna temperatur är önskvärd. Mizuno Wave Rider 27 kommer definitivt att bli en del av min skorotation som en pålitlig allroundsko för både tempo- och uthållighetslöpningar

Om löparen 

Jip van Kessel, Produkt expert, tränar för närvarande inför ett 10-milalopp som han ska springa i september. För detta tränar han olika distanser med varierande tempo två till tre gånger i veckan för att vara redo för det lopp som väntar honom.