14 Dagars öppet köp
Fri frakt över 890 kr
Bars är perfekta att ta till som mellanmål, innan, under eller efter träning. Bars fungerar även när du är sugen på något sött men fortfarande vill äta nyttigt.
Vill du testa att göra Bars själv så rekommenderar vi recepten nedan. Alla recept är kcal uträknade så du vet hur mycket du får i dig.
För dig som hellre lägger din tid på annat än att baka så har vi ett bra utbud färdiga Bars ifrån både SiS och Powerbar
• 4 skopor proteinpulver med vaniljsmak
• 3,6 dl kokosflingor
• 60 gr smält kokosolja (ca 3/4 dl)
• 100 gr mandelsmör (ca 1 dl)
• 4 tsk agavesirap
• Mandlar att garnera med/ha hela i barsen
• Mörk choklad
1. Mixa kokos, proteinpulver, mandelsmör och agavesirap i en matberedare.
2. Dela smeten i 12 bitar. Forma bitarna såsom du vill ha dina proteinbars.
3. Smält chokladen (ca 100 gr) och doppa barsen, alternativt häll över.
Låt stelna och förvara i kylen i 30 min innan servering.
Näringsinnehåll/bar 240 kalorier
• 350 g valfria blandade nötter (t ex hasselnötter, mandelar, solrosfrön, pumpafrön)
• 50 g kokosflingor
• 2 tsk kakao
• 50 g smält kokosolja
• 4 tsk tahini eller valfritt nötsmör
• 1 tsk vaniljpulver
• 2 tsk kanel
• nypa salt
• 3 tsk sötning av valfrit slag, för sockerfritt är stevia strö eller sukrin bra alternativ. Agavesirap passar också bra.
• 2 ägg
1. Mixa alla ingredienser i en mixer/matberedare tills det blir en jämn smet där bitarna av nötter fortfarande finns och skapar tuggmotstånd.
2. Smeta ut massan på en plåt med smörpapper. Höjden ska vara ett par cm så välj en mindre plåt.
3. Grädda i 180 c i 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Klart!
Näringsinnehåll/bar 234 kcal
• 60 gram frystorkade jordgubbar
• 3/4 dl kokosflingor
• 3/4 dl smakneutralt proteinpulver
• 1/2 tsk vaniljpulver
• 3/4 dl kokos eller mandelmjölk
• 80 gram mörk choklad
1. Mixa jordgubbarna i en mixer/matberedare.
2. Häll i kokosflingorna, protein- och vaniljpulver och mixa lätt. Det ska var bitar kvar. Addera mjölken och mixa till en smet.
3. Bre smeten på en plåt med smörpapper. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i 30 min.
4. Smält chokladen i mikron i ca 1 min, rör om och låt svalna lite. Häll chokladen över den kylda smeten. Låt chokladen stelna och dela smeten i bitar. Klart!
Näringsinnehåll/barSats på 4 bars = 324 kcal/barSats på 8 bars = 162 kcal/bar
• 1 dl mixade havregryn
• 1/2 dl hela havregryn
• 1/3 dl proteinpulver vanilj (alternativt smakneutralt proteinpulver med tillägg av vaniljpulver)
• 1/2 dl rispuffar
• 2 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
• 2 msk honung (alternativt agavesirap)
• 1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljpulver)
• 2-3 rader mörk choklad
1. Förbered en medelstor plåt med smörpapper/spraya med smör.
2. Mixa havremjöl, havregryn, proteinpulver och rispuffar i en medelstor skål.
3. Smält mandelsmör och honung i en kastrull. Tillsätt vaniljextrakt och häll i de mixade torra ingredienserna.
4. Häll ut smeten på plåten.
5. Smält chokladen i mikron, spritsa/dekorera barsen med chokladen med hjälp av en sked.
6. Låt stelna i kylen i 30 min och dela efter det i bitar. Klart!