• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Hoka Carbon X3 löparskor recension av Patty

8 August 2022
Hoka Carbon X3 löparskor recension av Patty

Den här bloggarens löparskor reser alltid med henne

Vår gästbloggare Patty är en ivrig och passionerad amatörlöpare och bloggare på sin egen kanal @fiercetobe. Hon är mamma till två barn (2 år och 9 månader) och försöker inspirera människor att träna. Hon älskar också att resa och det första hon alltid packar är sina löparskor. Hon bryr sig inte om hur långt hon springer eller vilket schema hon springer på. Hon föredrar att ta på sig skorna och gå ut genom dörren. Ensam eller med sina två små barn i släpvagnen.

Hoka och Patty vill inspirera löpare

HOKA:s mål är att inspirera människor att röra på sig. Detta är också det mål som jag strävar efter varje dag. Och det börjar med att vara en inspiration för mina två små barn. Hoka kommer ursprungligen från England och jag introducerades till märket för några år sedan, när det precis började ta steget. Min första introduktion till HOKA var Hoka One One Clifton 3. Det finns nu en åttonde upplaga av detta, så det säger något om hur många år detta har varit ett välkänt märke för löparskor.

Carbon löparskor för varje löprunda

När carbon började introduceras läste jag mycket om det bland professionella löpare. Jag har alltid trott att detta aldrig skulle bli något för mig som amatörlöpare. Skulle det verkligen göra någon skillnad? Nu när jag har upplevt skon kan jag helhjärtat säga "JA"! Men för att göra det lite enklare för alla och för att visa att kol kan vara till för alla, följer här en kort beskrivning av carbon. carbon, eller kolfiberplattor, blir alltmer vanligt förekommande i löparskor. Det är ett lätt och styvt material, vilket är dess främsta fördel. Tanken med en kolplatta är att den ska ge tillbaka energi till löparen. Det skapar en slags extra "fjäder" i skorna. Detta är också något som jag upplevde med HOKA® Carbon X 3. Den "studsar" med mina steg och ger mycket stöd.

Fakta och fördelar med HOKA Carbon X3

• Effektiviserad konstruktion på överdelen; du "kliver" in i hela skon och har inga "luckor" • Extra förlängning vid hälen, som Hoka också kallar SwallowTail™ hälkonstruktion • Mycket stöd • Fina neutrala löparskor som passar många löpare • Bara 188 gram • Trots tre häftiga färgkombinationer (vit/gul: på min önskelista! - orange/rödgul (som jag har) - rosa/svart).

Min erfarenhet av HOKA Carbon X 3

Det första som slog mig när jag såg skon var de tjusiga färgerna (jag är bara en fanatisk amatörlöpare och de tekniska detaljerna är ofta det sista jag kollar...). Fräscha sommarfärger som får dig att känna dig som om du sprang på våren.

Jag märkte också att skon är tillverkad i ett stycke. Detta innebär att det inte finns någon "mittflik", utan att skosnörena är integrerade genom hela sulans ovansida. Till en början skrämde det mig lite. Jag har provat sådana här skor tidigare, men trodde inte att de skulle vara stabila, men så var inte fallet, det är en superfin stabil sko.

Det första jag märkte var att skorna är väldigt lätta, bara 188 gram! På pappret är det inte särskilt viktigt, men i min hand är det nästan ingenting. Detta är en annan anledning till att jag ofta tvivlar på om en sko är "bra". Inte baserat på något, utan på en känsla. En liten jämförelse: min "lätta och snabba" sko som jag använder mycket för närvarande väger (jag var tvungen att slå upp det) 270 gram. Den här skon är mer än 30 % (!) lättare.

 

Let’s go run and see how they fly!

När jag tog på mig skorna tyckte jag att de var lite obekväma. Det verkade lite "instabilt". Mitt första intryck satte mig genast på fel spår, eftersom jag bara flög iväg på skorna. Passformen är superfin, den sitter bra och till skillnad från andra löparskor behövde jag inte "vänja mig". Detta är naturligtvis mycket personligt, men för mig var det en positiv överraskning. Som tidigare nämnts gör kolfibern i HOKA Carbon X 3 att jag verkligen studsar på skon. Jag kan säga att jag verkligen hade en känsla av att jag flög. En sprint med en toppfart på 2 minuter 59 per kilometer bekräftade detta (vilket är mycket snabbt för mig). Dessutom är min erfarenhet att skon känns väldigt skön och stabil och att den dessutom ger en riktigt bra dämpning. Min första erfarenhet av kol är alltså mycket positiv.

Carbon-skor är en liten del av vad som kan påverka dina loopprestationer. Men med de nya modellerna är de faktiskt tillgängliga för alla och jag skulle säga: prova och bli överraskad!