• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Löpa på semester

3 July 2014
Löpa på semester

Om du ska åka iväg på semester så finns inte alltid lusten till att springa där. Men det kan vara roligt att springa i en annan miljö, samtidigt som du behåller konditionen.

Att springa på semestern kan vara väldigt trevligt. Nya vägar att utforska och kanske är vädret och temperaturen också bättre. Runningshop.se har några tips hur du kan hålla formen under sommaren.

Sätt upp ett mål och ta ett steg tillbaka

Det bästa sättet att hålla sig aktiv och hålla igång är med hjälp av ett schema. Men samtidigt är du på semester, så ta hänsyn till det i schemat. Det mest praktiska är att använda ditt vanliga schema och gör det lite mindre intensivt. Planera kortare avstånd och fler vilodagar.

Gör din träning till en utflykt

När något är nytt för dig kan se dig omkring medans du springer. Glöm inte din telefon så att du kan ta bilder och dela med vänner eller bekanta.

Prova ett annat löpsteg

När du springer i ett annat land kan det vara ett utmärkt tillfälle att prova ett nytt löpsteg. Till exempel, om det är ett land med många berg kan det vara lämpligt att springa utanför stigen. Även på stranden eller sanddynerna kan det vara bra att springa på. På detta sätt tränar du andra muskler än vad du är van vid.

Löpa på morgonen

I många länder är det som svalast på morgonen. Vilket ger mer komfort och säkerhet att springa. Om du är på semester i ett redan kallt land kan det ändå vara trevligt att springa på morgonen. Ta på dig dina löparskor och komma igång innan dagen startat.

Anpassa dina kläder till klimatet

När du springer hemma kan du enkelt anpassa dina kläder efter vädret. Men på semestern kan vädret vara annorlunda. Så kolla väderprognosen och se till att du har rätt kläder.

Håll koll på dina tider

Ett bra sätt att hålla dig till ditt schema är att skriva ner tiderna. På så sätt vet du vilken form du är i på semestern.

Var försiktig med mat och dryck

När du kör igång på morgonen, försök att inte äta för sent på kvällen innan.

Hitta ett löpband

På ett kallare resmål kan ett löpband vara den perfekta lösningen. Många hotell eller andra boenden har ofta sportanläggningar där man kan hitta löpband.