• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Springa året om

4 October 2020
Springa året om

Vädret kan ibland vara en utmaning i sig. Det är kallt ute, kvällarna blir mörkare snabbare mörkare. Men vad ska du vara uppmärksam på när årstiderna ändras? Du läser det här!

1. Titta på din säkerhet

De flesta av dem kommer inte undan det, du måste arbeta eller studera under dagen. Vill du gärna ta en löprunda blir det under kvällstid. Att bära rätt och särskilt bra reflekterande löparkläder gör din löpning mycket säkrare.

2. Hitta en kompis eller löpargrupp

Att hitta en träningskompis eller gå med i en löpgrupp är det bästa sättet att hålla din motivation hög på vintern. Det är mysigt och också mycket säkrare i mörkret.

3. Spring inte bara långa sträckor

Du kanske bara får tillfredsställelse från att springa långa sträckor. Då är det dags att bryta din rutin. På hösten är det bra att använda mer intervallträning. Detta fungerar effektivt för din styrka och hastighet och en annan fördel är att det värmer dig snabbt.

4. Rätt löparkläder

Det kanske låter logiskt, men det är av yttersta vikt att klä sig bra på hösten. Vid låga temperaturer är det viktigt att använda olika lager. På detta sätt kan du snabbt och enkelt justera temperaturen själv. För ännu mer synlighet under träningen är det verkligen tillrådligt att bära löparskor med reflekterande material.

5. Warming-up och cooling-down

Det kan kännas obekvämt för din kropp om du plötsligt börjar springa i kylan utan att värma upp. Innan du springer ut i kylan, gör en kort uppvärmning hemma. Detta kan göra hela skillnaden mellan en skada och en sund träning. Men glöm inte heller varva ner. Det är frestande, men släng dig inte direkt efter löprundan på soffan.

6. Vätska

Om det är kallt ute betyder det inte att du kommer att svettas mindre. Under alla dessa lager av kläder förlorar du mer vätska än du tror. Vi glömmer ibland att när solen inte skiner måste vi fortsätta dricka. Så se till att du dricker tillräckligt under dagen.