• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: adidas Ultraboost Light

3 March 2023
Testade: adidas Ultraboost Light

adidas utökar sin Ultraboost-serie och lägger till sitt senaste tillskott: adidas Ultraboost Light. Tidigare versioner har redan levt upp till sitt namn genom att ge oöverträffad dämpning. Den senaste versionen adidas Ultraboost Light lägger till detta: ännu mer dämpning och mycket lättare i vikt. Martijn (34) gillar att springa på fritiden för att rensa huvudet efter en hektisk arbetsdag och testade den här skon.

Mer stötdämpning, mindre vikt

Det som genast sticker ut med skon är den tjocka sulan. Särskilt hälen innehåller extra Boost-skum och är därför idealisk för den som letar efter en sko med mycket dämpning. Skon ger 4 % mer dämpning än sina föregångare och samtidigt har 30 % lättare material använts. En idealisk kombination för att använda skon för långa uthållighetslöpningar eller mild återhämtningsträning.

En strumpliknande passform för långa uthållighetslöpningar

Bekvämlighet är mycket viktigt för mig när jag springer långa sträckor. Den vävda Primeknit-överdelen passar bra runt dina fötter och känns som en strumpliknande passform. Därmed förhindrar den sömlösa designen att du får blåsor under de långa löprundor du täcker med den här skon. Den strumpliknande designen kompletteras av den mjuka hälkappan. Detta gör skon ytterst lämplig för löpare som kämpar med smärta i akilleshälar eller vader, eftersom hälkappan inte kan trycka mot hälbenet.

Räkna med tillräckligt stöd

adidas Ultraboost Light ger också rätt stöd för mina återhämtningsträningar. Det finns en stödjande konstruktion på mitten av vristen, så att du upplever tillräcklig stabilitet utöver dämpning. Noteringen jag vill göra är att för löpare med hög vrist kan denna konstruktion ge lite extra tryck. Slutligen ger gummislipssulan också det nödvändiga greppet och stödet om du skulle råka ut för lite terräng under en lång löprunda.

En kort sammanfattning

Ultraboost Light i korthet. Som löpare gillar jag att ta en lång löprunda efter jobbet för att rensa huvudet. Kombinationen av en lättviktssko med extrem dämpning är precis vad jag letar efter på en lång löprunda. Den strumpliknande passformen och den mjuka hälkappan garanterar komfort och är trevlig för löpare med häl- och vadproblem. Därmed kan du fortfarande räkna med ett ordentligt stöd. Ultraboost light rekommenderas varmt om du letar efter dämpning och en bekväm sko.