• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: ASICS GEL-Nimbus 25

30 January 2023
Testade: ASICS GEL-Nimbus 25

När ASICS utvecklade den 25:e upplagan av GEL-Nimbus fokuserade man på att göra den mest bekväma löparskon någonsin. En djärv satsning, eftersom många var nöjda med de tidigare utgåvorna av Gel-Nimbus. Men 800-metersidrottaren Lars van Hoeven tycker ändå att ASICS gjorde rätt val med GEL-Nimbus 25. I denna recension förklarar han varför!

Gel är inte längre synlig

GEL-Nimbus har den första delen av sitt namn på grund av den gel som var synlig på utsidan av skon fram till upplaga 24. Med GEL-Nimbus 25 är det annorlunda. Gelen är inte längre synlig, utan är inbyggd i hälen. Enligt ASICS är den nya PureGel-tekniken 65 % mjukare än den tidigare versionen och ger bättre stötdämpning vid landning, vilket förbättrar komforten.

Det som sticker ut med modellen är den nya lyxiga och moderna designen. Jag märkte genast att skorna väckte uppmärksamhet när jag satt i "samtalsrummet" strax före mitt 800-meters inomhuslopp förra helgen och samtalet plötsligt kom att handla om skorna jag hade på fötterna. En välkommen distraktion från tävlingsnerverna.

Responsiv landning

Om du lägger GEL-Nimbus 25 bredvid sin föregångare märker du genast en skillnad i tjockleken på sulan. Den breda och tjocka sulan på nya GEL-Nimbus 25 består av (mycket) FF Blast+ ECO-skum, vilket ger en bekväm landning och mycket energiåtergivning. Ändå känns sulan tack och lov inte extremt mjuk när du springer, vilket är lite överraskande för mig. Skorna känns följsamma och ger en känsla av att du fortfarande har kontroll över vad du gör. Jag tycker att Gel-Nimbus 25 rullar fint och "studsar" lite mindre än till exempel ASICS Novablast 3.

Överdel av högsta kvalitet

Enligt min mening kan alla skor använda GEL-Nimbus 25:s överdel. Skorna passar bra direkt efter att jag tagit på dem och även efter löpning brukar jag behålla dem på ett tag. Överdelen andas bra och känns stretchig, vilket gör att passformen är perfekt. Särskilt den flexibla tungan, som också fanns i GEL-Nimbus 24, och hälöglan på baksidan av skon är en behållare för mig.

Stabil och bekväm sko för långa sträckor

Den förstklassiga överdelen, skons breda plattform och den stora mängden skum i sulan gör GEL-Nimbus 25 till den perfekta skon för långa (och lätta) löprundor. Som 800-meterslöpare har jag ofta märkt att det går ganska fort när jag springer långa distanser på träning, men den här GEL-Nimbus 25 får mig att känna att jag skulle kunna springa lite längre. Så om du letar efter en sko som ger dig maximal komfort under långa uthållighetslöpningar är GEL-Nimbus 25 ett mycket bra alternativ. Om du letar efter en sko där du också lätt kan öka tempot under din intervallträning, skulle jag kanske hellre titta på till exempel ASICS Novablast 3.