• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

6 February 2023
Testade: Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Rick Kroezen, ivrig amatörlöpare och lojalt fan av Nike ZoomX Invincible Run Flyknit, var en av de första att springa på den tredje versionen av den här neutrala skon med maximal dämpning. Hans första reaktion: Att springa i den här skon är en fest. Den helt omgjorda skon har förbättrats på alla viktiga punkter.

Som en av de första löparna i Europa fick jag möjlighet att testa skon vid en speciell Invincible Experience i Berlin bara tre veckor före den officiella lanseringen. Här förklarades skon av Nikes designers och det var sedan möjligt att göra den första löpningen med skon. Samtidigt har skon testats i stor omfattning och resultaten är enbart positiva.

Vid utvecklingen av ZoomX Invincible Run Flyknit 3 har utvecklarna återgått till ritbordet och skon har byggts om från grunden. Skon har också fått ett helt nytt utseende, vilket är positivt, men det har också gjorts tre stora tekniska uppdateringar.

Först och främst ger den uppdaterade Flyknit Last-överdelen en fastare känsla men är ändå lättare och bättre andningsförmåga. Dessutom ger skon mer stabilitet genom den omgjorda formen på sulan och det förlängda hälklippet runt hälen. Den är ännu bredare och ger ännu bättre kontakt med marken i både framåt- och sidled. Slutligen är det uppdaterade ZoomX-skummet ännu tjockare, vilket ger ännu mer gångkomfort och dämpning.

Alla dessa förbättringar av ZoomX Invincible Run Flyknit 3 har gjort skon ännu mer tillgänglig för en stor grupp löpare. I tidigare versioner användes skon främst för återhämtningslöpning av löpare som är bekanta med ZoomX-skumssulorna från Nikes tävlingsskor som har använts för att sätta många världsrekord. Den här upplagan är definitivt lämplig för det, men skon kan också användas som en uthållighetslöparsko för löpare som är på väg mot ett (halv)maraton eller nybörjarlöpare som letar efter en sko med mycket komfort men också stabilitet.