• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek

Testade: PUMA ForeverRUN NITRO

6 March 2023
Testade: PUMA ForeverRUN NITRO

PUMA lanserar en ny era av stabilitetsskor med PUMAs senaste tillskott "ForeverRUN NITRO". Med denna stabilitetssko sätter PUMA en ny standard där alla löpare kan dra nytta av vägledning och stöd. Rosa van der Ham springer olika tempon och träningspass 3x i veckan och bär redan stöd skor. Hon har aldrig burit en stabilitetssko från PUMA tidigare, men i den här recensionen delar hon med sig av sina första slutsatser om den nya PUMA ForeverRUN NITRO.

Recension av PUMA ForeverRUN NITRO

Mitt första intryck, wow! Jag fick den ljusrosa versionen av PUMA ForeverRUN NITRO och när det gäller utseendet är detta definitivt en vinnare. Naturligtvis är utseendet inte det viktigaste, men ögat vill också ha något! Om man ser bortom utseendet är det helt klart att stöd, hjälp och komfort är centrala i den här skon. Den synliga kanten av RUNGUIDE-systemet vid hälen håller foten i perfekt position vid varje steg, medan PWRtape-remsorna på sidan lovar dig riktad förstärkning. Detta avslutat med ett dubbelt lager av NITRO-skum gör att jag tror att jag kommer att njuta av mjukhet, studs och perfekt stöd.

Skon känns lätt, stadig och spänstig

Första plus: Från det ögonblick jag tar på mig skon känns den underbart lätt! Ingen vill ju ha ett block på benet. Dessutom omsluter den andningsbara meshöverdelen perfekt min fot som en andra strumpa, vilket inte bara är bekvämt utan också förhindrar överhettade fötter. Med Double Density-mellansulan av NITRO-skum och den utsvängda gummiyttersulan väldigt stadiga och med alla förstärkningar litar jag på en stabil löpning.  Med några sista hopp innan jag springer är det tydligt för mig att den här skon erbjuder den perfekta mixen av stöd och mjukhet.

Hur fungerar ForeverRUN NITRO?

PUMA lovar att du med ForeverRUN NITRO kommer att springa i den perfekta löprörelsen i all evighet, och med det har de definitivt inte ljugit. Jag testade skorna flera gånger, korta, långa, snabba och långsammare, och du kan faktiskt fortsätta springa i samma rörelse under hela löpningen. I början var jag tvungen att vänja mig vid den här skon, eftersom det känns som att man är lite mycket framme, men efter några kilometer var jag härligt i zonen. NITRO-skummet studsar dig underbart från steg till steg och så fort jag blev lite trött, ögonblicket då överpronation sätter in för mig, korrigerades jag lätt tillbaka till det perfekta löpmönstret.

Slutsats

Jag kan inte säga så mycket om andra PUMA-skor, men jag kan säga att PUMA foreverRUN är en mycket bra stabilitetssko. Den är lätt, rullar av fint och smidigt, ger dig stabilitet och passar framför allt för flera olika typer av träningspass. Det enda jag kan tänka mig är att den här skon saknar lite komfort på långa uthållighetslöpningar. Inredningen saknar verkligen lite stoppning då. Men om du letar efter en ny stabilitetssko som låter dig springa oändligt många perfekta löprundor så är PUMA ForeverRUN svaret.