• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Saucony Endorphin Elite

27 February 2023
Testade: Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite är det nya flaggskeppet i Sauconys mer än framgångsrika Endorphin-kollektion. Som tävlingslöpare bör denna mycket framgångsrika silo definitivt inte saknas i samlingen med de redan välkända Saucony Endorphin Pro, Endorphin Speed och Endorphin Shift. De lägger nu till detta med Endorphin Elite. Så det är definitivt inte att ersätta utan lägga till en ny sko till denna kollektion. Rick Kroezen är en mycket fanatisk och mycket snabb löpare och, den perfekta kandidaten för att testa denna tävlingssko. Här är hans första resultat.

Ännu mer dämpning med PWRRUN HG-skum

Den största innovationen är det uppdaterade PWRRUN-skummet, inklusive den omdesignade kolfiberplattan med 4 skåror. Det uppdaterade skummet, som ersätter den redan framgångsrika PWERRUN PG, ger ännu mer dämpning och ger ännu bättre energiåtergivning. Den uppdaterade kolfiberplattan gör att skon så att säga anpassar sig till din löpstil, vilket gör den lämplig för många olika löptekniker.

En överdel som känns som en strumpa

En annan nyhet i Saucony Endorphin Elite är det helt omgjorda materialet i överdelen. Med hjälp av både mesh och stickat har det bättre andningsförmåga, det formar sig runt din fot som en andra strumpa och är dessutom ännu lättare än överdelen i de andra Endorphin-modellerna.

Fast och smidig på samma gång

Samtidigt testades skon under både intervallträning och tempolöpning. Det uppdaterade PWRRUN HG-skummet är mycket responsivt och det känns nästan inte som om du springer i en tävlingssko med kolfiberplatta. Skon känns också väldigt fast runt foten. Däremot är hälkappan mycket flexibel och det finns inga extra förstärkningar. Detta är naturligtvis viktbesparande men ger också mindre stabilitet.

Slutsats

Skon är definitivt lämplig för att nå dina personliga rekord från fem kilometer upp till maraton. Personligen skulle jag på grund av min något större kropp hellre använda den på de kortare distanserna upp till halvmaraton. För maraton föredrar jag fortfarande lite mer fasthet runt hälen på grund av trötthet. Dessutom kommer skon definitivt att användas för intervallträning i hög hastighet. För tempolöpningar på uthållighet föredrar jag Endorphin Pro eller Endorphin Speed, eftersom foten här känns lite fastare.