• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Saucony Triumph 21

11 July 2023
Testade: Saucony Triumph 21

Gör dig redo för komfort på nästa nivå med den senaste Saucony Triumph 21. Den här favoriten kommer att boosta din vardagliga löpning så att du kan tänja på gränserna. Hur skulle det kännas? Vi har testat den åt dig.

Triumph 21 har testats

För RunningDirect har Lise (25) testat Saucony Triumph 21. Hon springer i genomsnitt tre gånger i veckan och tränar just nu inför Dam tot Damloop i Nederländerna, där hon ska springa 16 km. Triumph 21 kommer att göra varje löprunda till en framgång, vi är nyfikna på att se om Lise kommer att använda denna Triumph under sina förberedelser inför loppet.

Triumph 21 testet

Under de senaste tre veckorna har jag testat Saucony Triumph 21 för RunningDirect. Innan jag provar en löparsko är jag alltid nyfiken på specifikationerna från märket.

Fakta

Saucony presenterar skon som en daglig träningssko med maximal dämpning. För detta använder märket PWRRUN+-teknik, en uppgradering från den vanliga PWRRUN som används i till exempel Saucony Ride 16. Denna uppgradering säkerställer maximal dämpning i denna löparsko för daglig träning.

Med en vikt på 250 gram (damstorlek 39) är denna löparsko lättare än jämförbara modeller som ASICS Gel-Nimbus 25 som väger 260 gram.

Komfort och passform

När jag tog på mig löparskon kände jag direkt att skon var bekväm, inte bara i dämpningen utan också genom den sköna passformen. Ovandelen känns mjuk mot mina fötter och erbjuder fortfarande hög andningsförmåga.

Sammanfattning

Jag testade skon under olika träningspass, men för mig är skon bäst under långa uthållighetspass eller återhämtningspass. Detta beror på den maximala dämpningen som Triumph 21 erbjuder, vilket gör att skon inte är extremt snabb men mycket lämplig för (längre) uthållighetspass samt träning efter ett hårt lopp. Som jag skrev tidigare är det PWRRUN+ i denna sko som står för dämpningen och det är jag mycket nöjd med. Till skillnad från vissa jämförbara modeller ger Saucony-skon maximal dämpning utan att kännas för mjuk och få dig att sjunka under ditt steg. Sammantaget håller Saucony sitt löfte när det gäller komfort på nästa nivå. Triumph 21 är den perfekta skon för långa uthållighetspass och de första träningspassen efter en tävling.