• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Asics Gel-kayano 29 Lite Show

30 November 2022
Testade: Asics Gel-kayano 29 Lite Show

Den nya ultralätta Asics Gel-Kayano 29 Lite Show tar dig utan ansträngning flera kilometer längre än du planerat och är gjord för att falla på. Mirthe van den Kieboom, ett ASICS-fan som alltid varit med, springer sitt varv varje vecka och testar dessa glänsande sneakers för dig.

Jag fick chansen att testa ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show. När det gäller löpning är jag ett absolut ASICS-fan. Men det här var min första introduktion till Kayano. Och vilken introduktion! När jag öppnade lådan blev jag glad. Jag gillar vanligtvis färgglada skor, men på hösten är en svart löparsko ett måste i garderoben för att klara av våta (lövklädda) stigar. Så de lila accenterna lyser omedelbart upp den mörka skon. Dessutom har skon reflekterande detaljer som gör dig synlig, särskilt under den här tiden på året. Säkerheten först!

Om du läser den här bloggen är det bra att veta att jag inte är en hängiven löpare. Jag springer en gång i veckan, vanligtvis 5 kilometer, och jag varvar detta med tre konditionsträningar och padel. Så om du är en ivrig löpare och springer längre sträckor är min erfarenhet kanske inte särskilt relevant, men om du är en mindre frekvent löpare som jag är du på rätt plats här.

Jag har nu sprungit flera gånger med dessa skor och de är fantastiska! Bra dämpning är ett krav för mig på grund av tidigare knäskador. Men ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show visar en elastisk dämpning som minskar påverkan på mina leder vid varje steg. Trots den stora dämpningen känns skon väldigt lätt och jag märker verkligen en skillnad jämfört med mina andra löparskor. Den här känslan skapas av FF BLAST PLUS-dämpningen och bidrar enligt mig mest till löparkomforten. För övrigt är "en lättviktssko med responsiv dämpning" en fras som jag ofta är skeptisk till. Men ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show visade mig att det verkligen är möjligt.