• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: ASICS Novablast 4

1 December 2023
Testade: ASICS Novablast 4

Under de senaste tre veckorna har Rick Kroezen testat ASICS Novablast 4 och i den här bloggen delar han med sig av sina erfarenheter. Cirka 140 km avverkades på tre veckor med denna nya sko från ASICS.

ASICS Novablast 3 v.s. Novablast 4

ASICS Novablast 4 positionerar sig som en snabb sko lämplig för din tempoträning, med detta i åtanke började jag testa skon och har sprungit 120 km på den under de senaste tre veckorna. Förra året sprang jag cirka 600 km på ASICS Novablast 3 så jag kan jämföra båda skorna väl.

Designen

ASICS Novablast 4 har också fått en uppgradering utseendemässigt. Skons sula har en ny design som ger en fräsch, modern och snabb look. Jag testade personligen den ljusgröna varianten men de andra färgerna är också fräscha och slående, enligt min mening mycket lämpliga för en snabb löparsko.

Komfort

Uppgraderingen av komforten var uppenbar när jag tog på mig skon för första gången. Den vävda ovandelen är tillverkad i ett stycke och runt hälen och "kragen" på skon finns dämpning som ger extra komfort. Dessutom ger det vävda materialet fin ventilation under löpningen. Plösen är å andra sidan minimalt fodrad vilket säkerställer en fin passform av skon.

Perfekta balansen

Efter mitt första träningspass kunde jag  konstatera att löparskon har den perfekta balansen. Tillräckligt fast för att vara reaktiv och responsiv men tillräckligt mjuk för att ge komfort. Dessutom använder ASICS AHAR Lo-gummi som ger en slitstark yttersula som bör hålla längre. Jag märkte att ASICS Novablast 3 slets ut snabbare än önskat. 

Slutsats

För mig är ASICS Novablast 4 ett mycket lämpligt val för mina tempoträningspass. Utseendet är inte särskilt viktigt för mig men jag kan inte förneka att den här skon har en snabb och modern design, detta gör den fortfarande roligare att bära. För mig är resultaten under mina träningspass viktigast. Den perfekta balansen mellan komfort och snabbhet är en viktig faktor för att jag ska fortsätta använda den här skon.