• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: HOKA Cielo X1

8 February 2024
Testade: HOKA Cielo X1

HOKA:s senaste tävlingssko låter dig sväva med en kolfiberplatta med vingar, njuta av två lager högenergiskt skum och har en aggressiv rocker för blixtsnabb löpning. HOKA Cielo X1 går som ett tåg och ger dig ammunitionen för att vässa ditt rekord på 10 km, halv- och helmaraton.

I den här recensionen delar vi med oss av funktionerna i den här väloljade maskinen och berättar varför HOKA:s senaste tillskott är en av årets mest lovande tävlingsskor.

Teknik och specifikationer

Typ av sko: Tävlingssko
Häldropp: 7 mm
Vikt: 264 g
Material i ovandelen: Ventilerande vävd ovandel
Material mellansula: PEBA-mellansula med dubbla lager
Material yttersula: Gummi

Egenskaper för HOKA Cielo X1

  • Bevingad kolfiberplatta: HOKA Cielo X1 har en lätt Pebax®-kolfiberplatta med en unik form av vingar. Den vingformade kolfiberplattan ger extra stabilitet vid framfoten och låter dig dra nytta av en oöverträffad framdrivningskänsla i varje steg.
  • PEBA-skum i två lager: Med en stapelhöjd på 39 mm/32 mm och två lager av energiskt ultralätt PEBA-skum får du en mjuk och fjädrande känsla och hög energiåtergivning under hela löpningen. Peba-skummet håller dina fötter och ben fräscha längre, vilket är av oöverträffad betydelse när distanserna börjar bli längre.
  • Vikt: Yttersulan har flera dynamiska utskärningar för viktbesparing och är minimalt gummerad, utan att minska greppet.
  • Behaglig stabilitet, hög ventilationsförmåga: Kliv enkelt in i den ultralätta vävda ovandelen på Cielo X1. Den stretchiga ovandelen omsluter dina fötter mjukt och säkert, sitter tätt vid hälen och är förseglad med asymmetrisk plös för perfekt lockdown. Det vävda materialet ger hög andningsförmåga under löpturen, så att du slipper överhettade fötter i stridens hetta.
  • Dämpning: Sulans rundare form driver dig framåt så att du utan ansträngning kan öka takten.

Recension

Efter att ha sprungit Rotterdam maraton på HOKA Rocket X 2 var förväntningarna höga på Cielo X1. När du satte på dig skon märkte du omedelbart komforten och hastigheten. Med den sömlösa överdelen passar skon också perfekt runt din fot. Du känner också en slags framåtlutning som driver din fot framåt. Detta tillsammans med de två tjocka lagren av superfoam med en kolfiberplatta emellan gör att man får ett riktigt fartmonster med väldigt skön känsla.

Skon består av mycket skönt material. Detta gör att den är lite tyngre än sina konkurrenter på marknaden från andra märken. Skon är därför idealisk för att bryta ditt personliga rekord på halv- eller helmaraton. Dessutom gör mängden nötningsgummi på sulan den perfekt för dina långa träningspass, eftersom skon kan hantera många kilometer. Om du siktar på en ny topptid på kortare distanser skulle jag personligen inte glömma bort Rocket X 2.

Slutsats

Varje detalj i HOKA Cielo X1 är utformad för snabbhet på medellånga och långa distanser, du ser det, du känner det. Tydliga utskärningar minimerar vikten, en aggressiv rocker driver dig framåt och en unik kolfiberplatta ger explosiv motståndskraft vid varje steg. Dessutom ger PEBA-skum mjukhet, studs och komfort ända in i det sista steget medan dina fötter omsluts av en fast och stretchig passform. Inget i den här skon kommer att stå i vägen för dig på vägen till din PR.

Gör HOKA Cielo X1 till din tävlingssko för 10 km, halvmaraton eller maraton och låt den leda dig pilsnabbt till mållinjen.