• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

22 February 2024
Testade: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Tänk dig att springa ett maraton på mindre än 2,5 timmar. Det är det hisnande målet för Mizuno Wave Rebellion Pro 2. Denna innovativa kolfibersko är inte bara ett par bland andra, den är en kraftfull följeslagare där alla pilar är inställda på hastighet. Med enkel framdrivning och vansinnig energiåtergivning kan du räkna med mer än bara hastighet. Den erbjuder en överraskande kombination av lätthet och förbättrad stabilitet, medan extra dämpning säkerställer komfort under varje steg. Gör dig redo att revolutionera din löpning, för Mizuno Wave Rebellion Pro 2 är ivrig att tänja på dina gränser.

I denna recension delar vi med oss av de nya uppdateringarna av Mizuno Wave Rebellion Pro 2, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass denna löparsko är bäst lämpad för.

Teknologier och specifikationer

Typ av sko: Neutral tävlingssko
Häldropp: 4,5 mm
Vikt: 209 g
Material ovandel: Slät i stretch
Material mellansula: Mizuno Enerzy Lite+, Mizuno Enerzy Lite, Wave-Platta med carbon
Material yttersula: Yttersula i gummi

Utmärkande egenskaper för Mizuno Wave Rebellion Pro 2

  • Stenhård kolfiberplatta: Mellansulan har en Wave-platta med fullängds kolfiber. Detta ger oöverträffad styvhet så att du får mer energi tillbaka och känner att du springer på fjädrar.
  • Förbättrad stabilitet: Smooth stretch-överdelen har gjorts starkare och skon sitter också bättre runt foten för en tightare och säkrare känsla. Tack vare en tät slitsula och en bredare mellanfot får du mer stabilitet när du landar dina steg.
  • 5 mm mer skum = mer dämpning: Mizuno Enerzy Lite+-skum har lagts till i mellansulan och är 22 % mjukare och 35 % mer fjädrande än vanligt Enerzy-skum. Dessutom har 5 mm av detta skum lagts till under framfoten för bra dämpning och energiåtergivning.
  • Unik design: Skon har en speciell geometri där hälen är ännu brantare än i den tidigare versionen, även kallad Smooth Speed Assist-tekniken. Detta gör att du utan ansträngning drivs framåt och hela tiden springer på fram- och mellanfoten.

I praktiken

Vår RunningDirect-produktexpert testade skon: "Sedan 2023 har Mizuno blandat sig i kampen om att utveckla den snabbaste löparskon med Wave Rebellion Pro. Med Mizuno Wave Rebellion Pro 2 har de byggt vidare på den första versionen och gjort ett antal förbättringar.

Först och främst känns ovandelen mycket fastare runt foten, något som är mycket viktigt i en sko som används för löpning i hög hastighet. När du springer känner du verkligen att du skjuts framåt av den unika geometrin som kallas Smooth Speed Assist. Detta är mycket specifikt för en landning på mellan-/framfoten. Dessutom ger det tjocka skumlagret mycket energiåtergivning i kombination med kolfiberplattan utan att minska komforten.

Den unika designen gör det nödvändigt att specificera vad du använder skon till. För (långa) tempo-uthållighetspass eller lopp är skon idealisk, men om du väljer intervallträning rekommenderar jag att du springer i andra skor."

Slutsats

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 utlovar en banbrytande upplevelse i löparvärlden, med ambitionen att bryta 2,5-timmarsgränsen för maraton. Denna innovativa kolfibersko är inte bara ett par, utan en kraftfull följeslagare där hastighet är nyckeln.

Med en kolfiberplatta i mellansulan för oöverträffad styvhet och motståndskraft ger den enkel framdrivning och energiåtergivning i varje steg. Den unika designen med kraftigare häl och Smooth Speed Assist-teknik bidrar också till den framdrivande känslan.

Tillägget av 5 mm Mizuno Enerzy Lite och Enerzy Lite+ skum i mellansulan ger mer dämpning, medan förbättrad stabilitet kommer från den starka Smooth Stretch-överdelen och en sluten slitande sula. Så du är redo att slå dina personliga rekord!