• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade New Balance - 1080v13

13 October 2023
Testade New Balance - 1080v13

New Balance 1080 är nu ett etablerat namn i löparvärlden. Om märket bara fick producera en sko till skulle det definitivt vara 1080. Ändå har New Balance alltid sökt i utvecklingen av denna sko och den har redan kommit in på marknaden i många olika guises. Med den trettonde versionen av denna sko har skon återigen fått flera uppdateringar. Skon har testats grundligt av maratonlöparen Rick under den senaste månaden för att dela alla fördelar och nackdelar med den här skon. 

Första intrycket 

Direkt när du öppnar kartongen ser du en helt uppdaterad design. Skon ser modernare ut och du känner direkt att du vill prova den. Från det att du tar på dig skon känner du dig extremt bekväm. Ovandelen passar foten bra, hälen är mycket mjuk och du kan känna dämpningen. Skon känns också mycket lättare än sin föregångare och är därför definitivt inte en börda för ditt ben. 

Nyheter 

Skon har ett antal viktiga förbättringar. Till exempel är ovandelen mer omslutande än sin föregångare tack vare den nya utformningen av det vävda materialet. Dessutom har insidan runt hälen förbättrats, vilket gör att skon känns mjukare där. Mellansulan består fortfarande av Fresh Foam X men är tjockare och häldroppet har justerats från 8 till 6 mm. Dessutom har mängden gummi minskats på yttersulan, vilket gör skon mycket lättare

Erfarenhet av löpträning 

Under tiden har skon testats över 100 kilometer under en månad under både korta och längre uthållighetspass. Där det tidigare ibland fanns tvivel om de olika versionerna av New Balance 1080, är v13 verkligen ett måste. Redan från början är skon mycket bekväm att springa i tack vare alla innovationer. Vid den första löpningen är det som om den är helt tillverkad och anpassad till din fot personligen. Både under återhämtningspass efter ett hårt träningspass och längre uthållighetspass fortsätter skon att leverera. Endast under varma förhållanden kan fötterna bli lite varma på grund av det tjockare materialet i ovandelen. 

Sammanfattning 

Letar du efter en sko med mycket komfort är New Balance 1080 v13 ett riktigt bra val. Skon passar perfekt på foten och ger en otrolig dämpning. Om du springer mer än tre gånger i veckan är det en bra idé att ha ett andra par för en förändring, för att öka livslängden på skon och för att fortsätta uppleva komfort.