• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade - New Balance Fresh Foam Vongo v6

19 October 2023
Testade - New Balance Fresh Foam Vongo v6

Att uppnå den perfekta löprundan har nu blivit ännu enklare tack vare den senaste New Balance Fresh Foam Vongo V6. Vongo är känd som antipronationsskon från New Balance och erbjuder löpare över hela världen en mycket stabil löpning och en mjuk landning efter varje steg genom innovativt stöd. RunningDirects produktexpert Remco van der Meijs har varit ett fan av Vongo-skon i många år och var därför mycket nyfiken på den första testrundan av denna Vongo v6. Här är de första observationerna.

Första intrycket

Det som slår mig omedelbart när jag öppnar lådan är att Vongo V6 har genomgått en förvandling. Den uppdaterade designen är lite som 1080v13 och ger ett modernt intryck och ser nästan ut som en casual sneaker. Skon känns skön och lätt. Dags att ta på sig den.

Den första känslan

När du kliver i skon upplever du omedelbart en underbart fast och mycket bekväm sko. Skon tar tag i dig direkt vid hälen, mitten och framfoten, vilket ger mig en mycket stabil känsla. När du står upp känner du komforten väl under dina fötter. Inte för mjuk, men absolut inte för hård heller. Och som ett extra plus är den förvånansvärt lätt.

Sko-testet

Redan från de första stegen upplever du sulornas enorma rullande effekt. Det känns som att man får en push i varje steg, vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag överpronerar (flyttar fotleden inåt) ganska kraftigt naturligt, så en rejäl antipronationssko är ett måste.

Som jag sa är Vongo V6 New Balances främsta antipronationssko. Med den här utgåvan tar märket ett steg bort från det traditionella antipronationsblocket på insidan av skon, som du är van vid i många andra stabila skor. New Balance kompenserar för detta genom att ge sulan en bredare bas, vilket resulterar i mer markkontakt och därmed mer stabilitet. Dessutom har en EVA-platta lagts till i mellansulan, som är nästan helt stängd på insidan och mer öppen på den laterala sidan, vilket naturligt tvingar dig till en mer naturlig gång.

Under min testrunda upplevde jag till en början inte särskilt kraftfull stabilitet och stöd, men ju längre jag sprang, desto mer började skon vägleda mig. Ju tröttare jag blev, desto mer stöd fick jag från skon och ända till slutet upplevde jag den rullande effekten.

Slutsats

Såvitt jag vet är efterföljaren till Vongo v5, Vongo v6, återigen en mycket bra sko. Skon erbjuder mycket komfort men är inte för mjuk och jag upplever också bra stabilitet längs vägen. Jag är övertygad om att jag kommer att njuta av denna sko igen inom en snar framtid.

Om löparen

Remco van der Meijs är produktexpert på RunningDirect och även en hängiven löpare. Han har flera triathlontävlingar bakom sig, men föredrar numera att springa. Med målet att "springa upp till 50 km på en trailrun i Vogeserna" tränar Remco flera gånger i veckan för att klara av denna tuffa utmaning. Vongo V6 kommer utan tvekan att bli hans regelbundna träningspartner för detta.