• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: New Balance FuelCell Rebel v4

29 February 2024
Testade: New Balance FuelCell Rebel v4

New Balance välkomnar, med öppna armar, en ny utgåva av New Balance FuelCell Rebel-serien. Detta racingmonster har förvandlats på alla sätt för bättre prestanda vid alla tillfällen. New Balance FuelCell Rebel v4 är omgjord från topp till tå och guidar dig enkelt genom dina snabba träningspass och uthållighetspass med sin lättare vikt, dämpade mellansula och livfulla färgställningar.

I den här recensionen delar vi med oss av de nya uppdateringarna av New Balance FuelCell Rebel v4, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass den här löparskon är bäst lämpad för.

Teknologier och specifikationer

Typ av sko: Neutral löparsko för landsväg
Häldropp: 6 mm
Vikt: Herr 197g / Dam 157g
Material ovandelen: FantomFit Engineered Mesh
Material mellansula: PEBA Blend FuelCell mellansula
Material yttersula: Gummi

Uppdateringar av New Balance Fuelcell Rebel v4 jämfört med Rebel v3

  • Race look: Den något försynta looken hos Rebel v3 har dämpats och har nu många likheter med sin "storebror" New Balance SuperComp Elite v4. Den mer kantiga och strömlinjeformade modellen utstrålar fart och kraft, som inte bara ser snabbare ut, utan också känns snabbare.
  • Snabbare: Upptäck en ny dimension av hastighet med en mellansula av det vibrerande responsiva FuelCell- och PEBA-skummet. Denna energiska blandning ger nytt liv åt varje löppass och överraskar dig i höga hastigheter med massor av rebound.
  • Lättare: Från 209 g till 197 g för herrar och från 164 g till 157 g för damer. En viktminskning på 5 % kan tyckas vara en bagatell, men dessa små skillnader kommer att hjälpa dig att ta stora steg framåt.
  • Bredare, bättre: Rebel v4 har vuxit i bredd. Den bredare konstruktionen av sulan ger mer stabilitet under dina steg, för en stadig löpning i vilket tempo som helst.
  • FantomFit-ovandel: Den lätta, sömlösa FantomFit-ovandelen har hög andningsförmåga och torkar snabbt. Perfekt när du springer/har sprungit i regn eller springer i högre temperaturer.
  • Förnyad yttersula: Den nya yttersulan består av flera delar för extra styvhet i framfoten. Detta ger mer stabilitet och bättre grepp för ett kraftigare frånskjut.

I praktiken

Vår produktexpert på RunningDirect har testat New Balance FuelCell Rebel V4 åt dig: 

"Som löpare har jag varit ett fan av New Balance Rebel sedan introduktionen av den första versionen 2019. För New Balance var det en av de första modellerna i FuelCell-familjen. Jag har slitit ut flera par av både version 1 och 2 och använt dem under löpträning på bana eller korta intervaller på upp till 400 m på landsväg. V4 har ett helt nytt utseende och känns väldigt lik New Balance SuperComp Elite V4, toppmodellen i New Balances FueCell-familj.

Skon känns direkt mycket bekväm att ta på sig, men jag skulle rekommendera att köpa skon i en halv storlek större. Den nya FANTOMFIT-ovandelen är mycket lätt men behåller definitivt stabiliteten och passar bra runt foten. När du springer känns skon väldigt spänstig tack vare kombinationen av FuelCell och PEBA-skum. Och även utan plattan är den här skon väldigt fjädrande. Med denna kan du springa fort, men skon är definitivt också bekväm för (snabbare) uthållighetspass på upp till 15 kilometer, vilket delvis beror på den förnyade yttersulan som är mer slitstark än i tidigare utgåvor. Så skon är verkligen en allroundsko och mycket mångsidig.

Slutsats

Utforska en ny dimension av hastighet med New Balance FuelCell Rebel v4. Den här kraftpaketet har allt du behöver för att ta dina dagliga träningspass och tävlingar till nästa nivå. Den nya formeln med lättviktig + energisk PEBA Blend-mellansula + andningsbar FantomFit samt den nya slitstarka sulan gör skon optimal för snabbare löpning. Men... den erbjuder också tillräcklig komfort för dagliga löprundor och medeldistanslöpningar.

Så vill du byta från att tävla och springa snabbt på din vanliga 880 till en sko som är gjord för ännu snabbare löpning? Då är New Balance FuelCell Rebel v4 den perfekta kandidaten för dig att uppleva hur en sådan snabbare sko faktiskt kan hjälpa dig, utan att kompromissa med komforten.

Tips: kom ihåg att välja en storlek större än normalt för denna sko, då den här modellen är liten i storleken.