• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Nike Alphafly Next% 2

14 December 2022
Testade: Nike Alphafly Next% 2

Den skapades ursprungligen för att få världens snabbaste man, Eliud Kipchoge, att springa ännu snabbare. Men han inspirerade tusentals andra att också springa rekord efter rekord. Vi talar naturligtvis om Nikes flaggskepp: Nike Alphafly Next% 2. Kommer den här skon att få en idrottare att slå rekord efter rekord? Vi lät Björn Koreman, nederländsk idrottsman och medlem av NN Running Team, prova den för oss.

Funktioner Nike Alphafly Next% 2

Alphalfy är förstås känd för sin studseffekt. På grund av den främre Zoom Air-enheterna som finns på framsidan får du som landar på mellan- och framfoten mer effekt av den Zoom Air Pods som finns på insidan. Detta gör att skon återlämnar lite mer energi när du trycker av foten. Särskilt vid långa distanser kan detta ha en positiv effekt på energiförbrukningen under träning eller tävling.

Men denna luftkapsel fungerar uppenbarligen extra bra på grund av skumsulan, som Nike tog ett något annorlunda tillvägagångssätt jämfört med sin föregångare. I Alphafly 1 var Zoom Air Pods direkt kontakt med marken, men nu finns det ett extra lager sula (Zoom X) emellan, så att du får bättre dämpning. Detta gäller hela sulan.

Baksidan av skon är inte längre spetsig, utan är lite mer platt.

Andra fördelar

Alpafly Next% 2 har en något bredare bas, vilket innebär att du får bättre markkontakt och därför kan svänga lättare. Normalt sett skulle Vaporfly göra det möjligt för dig att svänga bättre, men om du gör det på det här sättet fylls klyftan mellan de två skorna väl.

Skornas övre del känns mer som en strumpa (Flyknit), vilket gör att den övergripande passformen blir bättre. Hjälpmedel som flikarna vid skosnörena och hälen för att få på skorna perfekt har också varit väl genomtänkta.

Vaför Alphafly Next % 2?

Enligt min mening är Alphafly den perfekta skon för halvmaraton och helmaraton i synnerhet. Bounce-effekten får dig att springa i ett behagligt tempo och skon återger dig den perfekta energin. När jag testade Alphafly Next%2 under träningspass ger den bra stabilitet i svängar och den välbekanta effekten av energiåtergivning.

Båda mina personliga rekord i halvmaraton (1:02,44) och maraton (2:10,32) sprang jag på Alphafly. Naturligtvis hoppas jag kunna fortsätta denna trend genom att fortsätta förbättra mina tider på Alphafly!