• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Saucony Endorphin Speed 4

4 April 2024
Testade: Saucony Endorphin Speed 4


Saucony Endorphin-serien lämnar ingen detalj orörd med nya Saucony Endorphin Speed 4. Den nya versionen av denna uptempo-löparsko kännetecknas av sin snabba karaktär och ger en snabb vändning på dina dagliga träningspass och intervaller. Utrustad med en nylonplatta med böjbara vingar och en mycket spänstig mellansula av PWRRUN PB-skum kommer du att springa från kilometer till kilometer som en blixt från klar himmel.

 I den här recensionen delar vi med oss av de nya uppdateringarna av Saucony Endorphin Speed 4, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass den här löparskon är bäst lämpad för.

Tekniker och specifikationer 

Typ av sko: Road
Häldropp: 8 mm
Vikt: H 233 g/ D 204 g
Material i ovandelen: Ventilerande mesh
Material mellansula: PWRRUN PB & bevingad nylonplatta
Material yttersula: Gummisula

Tekniker och specifikationer 

Uppdateringar av Saucony Endorphin Speed 4 vs Saucony Endorphin Speed 3

  • Extra komfort: Var mjukare mot dina fötter när du springer mer intensivt. Saucony Endorphin Speed 4 har en Super Responsive Sockliner. En innersula som dämpar stötar från hård asfalt och ger extra komfort under topprestationer.
  • Tävlingslook: Den här skon är inte bara snabb, den ser också snabb ut. De rundade formerna ger vika för spetsiga former och med den mer slimmade looken kommer du garanterat att lämna ett oförglömligt intryck.
  • Bevingad nylonplatta: Precis som Saucony Endorphin Speed 3 har 4:e upplagan återigen en nylonplatta för snabbhet på kortare distanser. Nylonplattan i denna 4:e utgåva har en bevingad form för extra stabilitet vid framfoten, utan att förlora flexibilitet.
  • SpeedRoll-teknik: rulla in i mål. Det som är bra kan vara kvar. Endorphin Speed 4 är återigen utrustad med SpeedRoll-teknik. Denna teknik uppmuntrar till en snabb och smidig löpning från häl till tå, vilket du upplever som ansträngningslös hastighet.
  • PWRRUN PB-skum: Den dämpande PWRRUN PB-mellansulan ger dig det bästa av det bästa. Den exceptionella dämpningen skonar dina fötter och leder vid varje steg och ger dig sedan en energiboost tillbaka. Detta är ovärderligt när du vill få ut allt av dig själv.

I praktiken

Vår RunningDirect-produktexpert testade Saucony Endorphin Speed 4:

"Saucony Endorphin-serien består av en rad prestationslöpskor som är gjorda för fart. I denna serie positionerar sig Saucony Endorphin Speed 4 å ena sidan som den perfekta träningsskon för tempolöpningar mot tävlingsdagen och å andra sidan som skon för snabba tider på kortare distanser. Såvitt jag vet är båda sanna. 

Saucony Endorphin Speed 4 är en otroligt lätt sko. Du märker detta när du tar ut den ur lådan och verkligen när du bär den. När du tar på dig skon ger FORMFIT-överdelen din fot en behaglig omfamning och även när du står stilla känner du att den här skon vill driva dig framåt. 

När du springer förstärks den drivkraften av mellansulan med den mycket studsiga PWRRUN PB-dämpningen och även den bevingade nylonplattan, som ger fart och även stabilitet. Från intervaller till tempolopp, under varje träningspass gav skon mig fart och stabilitet, och att springa snabbare var plötsligt en lek."

Slutsats

Saucony Endorphin Speed 3 har fått en värdig efterföljare! Saucony Endorphin Speed 4 är verkligen den perfekta skon för korta men kraftfulla träningspass och tävlingar. Den här upptempolöparskon hjälper dig att tänja på dina gränser lite i taget, så att du kan hantera allt högre tempo med allt större lätthet. 

Kombinationen av den befintliga PWRRUN PB-dämpningen och SpeedRoll-tekniken i kombination med den nya bevingade nylonplattan och en SRS-Sockliner hjälper dig att springa snabbare, samtidigt som du får den stabilitet och det grepp du behöver. 

Kort sagt, letar du efter en annan snabb sko i förberedelsefasen mot tävlingsdagen, behöver en fartdemon på 5K eller bekantar du dig med ett tävlingsmonster för första gången? Då är Saucony Endorphin Speed 4 ett val du inte kommer att ångra.