• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Saucony Guide 17

23 January 2024
Testade: Saucony Guide 17

Ge dig ut på vägarna med Saucony Guide 17, verktyget för många stabila och bekväma mil på vägarna. Denna allround-antipronationssko har ett helt nytt innovativt stabilitetssystem, en formidabel ovandel och 2 mm mer dämpning än Guide 16, vilket gör den till löparskon för att njuta av cruising på vägen.

I den här recensionen berättar vi om Saucony Guide 17:s nya uppdateringar, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass denna allround-antipronationssko är bäst lämpad för.

Tekniker och specifikationer

Typ av sko: Antipronationssko
Häl dropp: 6 mm
Vikt: H 269 g/ D 232 g
Material ovandel: Formfit
Material mellansula: PWRRUN med PWRRUN+ innersula
Material yttersula: Gummi

Uppdatering; Saucony Guide 16 vs Saucony Guide 17

  • Ökad stabilitet: Hollow-Tech-systemet ersätts av den innovativa Centerpath-tekniken. Denna nya form av stabilitet garanterar en hög nivå av komfort och skydd. Med en bredare plattform och högre sidoväggar är dina fötter stadigt insvepta i en stabil ram och stannar i mitten av skon när du springer.
  • Den bästa stötdämpningen: Med mer av det magiska PWRRUN-skummet har Saucony Guide 17 ultimat stötdämpning för dina fötter och leder. Med 2 mm extra PWRRUN-skum och en PWERRUN+ innersula tar den här skon sig an varje ojämnhet på vägen och du får en rejäl kickback av energi steg efter steg.
  • Mindre, men mer! Med ett drop som sänkts från 8 till 6 mm får du en mer naturlig löpställning och en mycket stadig löpkänsla. Guide 17 är också lite lättare i vikt, vilket du kommer att vara mycket tacksam för efter några kilometer. Skon må ha en något skrymmande design, men den är definitivt inte en klump i benet.   
  • Formidabel passform: Saucony Guide 17 är fodrad med lyxiga material för en behaglig känsla. Dessutom är den här skon återigen designad med den berömda Formfit-tekniken för en 360-graders passform och därmed perfekt passform även när dina fötter börjar svälla. Från den elastiska plösen till den mjuka innersulan. Allt är rätt och rör sig med dig.

I praktiken

Saucony Guide 17 testades av produktexperten Rosa van der Ham, hon tränar olika distanser 3-4 gånger i veckan och använder antipronationsskor.

"Mitt första intryck av Saucony Guide 17, rejäl sko, men definitivt en snygg design och den känns inte alls tung trots att den ser stor ut. Från det att man sätter på sig den så känns skon direkt rätt och så överraskande lätt. Den något bredare skon passar bra trots min smalare fot, vilket täcks upp av den elastiska plösen på vristen. Inte vid något tillfälle känner jag trycket från snörningen. Innersulan, ovandelen och plösen känns mjuka, men i övrigt känns skon stadig och gungar fint framåt, även när den står stilla.

Från långsammare uthållighetspass på asfalt under soliga dagar till mil i snö och till och med ett lopp på stranden på hård sand.

Under alla omständigheter höll Saucony Guide 17 måttet och gjorde mig inte besviken vid något tillfälle. På riktigt hala ytor med svart is halkade jag lite, men överlag klarar sig den här skon bra utan att tappa greppet. 

Även när det gäller komfort och stabilitet bevisar den här skon sitt värde; inte vid något tillfälle kände jag att jag sjönk för mycket eller lutade inåt, tvärtom rullade jag smidigt (utan tung korrigering) från ett steg till nästa. Jag märkte också ett annat stort plus! PWRRUN-dämpningen ger en behaglig stötdämpning på sand, strand, sten, kullersten och asfalt. En riktig allroundsko.

Sammantaget en i mitt tycke mycket fin och framför allt förvånansvärt lätt sko som ger perfekt stöd och komfort oavsett distans och underlag. För min del är den mycket lämplig för de långsammare uthållighetsturerna och för det snabbare arbetet skulle jag hellre leta efter en smalare modell."

Slutsats

Med det förnyade stabilitetssystemet och minskningen av droppet från 8 till 6 mm har Guide-serien etablerat en ökad nivå av stabilitet med komfort som ett absolut måste. Den modifierade designen i kombination med 2 mm mer av det magiska PWRRUN-skummet och Formidable Formit-tekniken gör den här skon till den perfekta partnern för dina lugna uthållighetslöpningar.