• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: Saucony Ride 17

2 January 2024
Testade: Saucony Ride 17

Komfort är det som håller löpare på fötterna dag ut och dag in och hjälper oss att hålla igång längre eller återhämta oss snabbare. Nya Saucony Ride 17 har förvandlats från 16 och är, med sin förnyade dämpning och ovandel, sinnebilden för komfort hela dagen. Föregångarna i Ride-serien har redan gett oss energiska och bekväma löprundor, men den senaste versionen gör det ännu bättre.

I den här recensionen berättar vi om de nya uppdateringarna av Saucony Ride 17, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass den här allroundlöparskon passar bäst för.

Teknik och specifikationer Ride 17

Löpning: Neutral löparsko
Häldropp: 8 mm
Vikt: Herrar 282 / Damer 238 g
Yttermaterial: Engineered Mesh
Material mellansula: PWRRUN+ skum

Uppdateringar för Saucony Ride 17

  • Komforten är oöverträffad. Ride 16 hade fortfarande PWRRUN-skum, men den nya Ride 17 är utrustad med PWRRUN+-skum i mellansulan. Det nya skummet är helt tillverkat av TPU, vilket gör att du kan njuta av mer studs i varje steg och även känna dig bekvämare.
  • Uppgradering av ovandelen. Ovandelen har också förbättrats avsevärt. Tack vare användningen av det nya enginereered mesh får du bättre ventilation runt tårna och en bättre omslutning av mellanfoten. Så du kan lita på en fast och kompakt känsla när du springer, utan att känna dig instängd.
  • Förbättrat grepp tack vare den kontinuerliga slitagesulan. Medan Ride 16-sulan bestod av sektioner som var uppdelade under undersidan, har Ride 17 nu en fullängds gummisula. Det ger dig mer markkontakt och bättre grepp i olika väderförhållanden och gör dessutom att skon håller längre.

I praktiska testet

Saucony Ride 17 testades av RunningDirects produktexpert Rick Kroezen. Rick är en mycket hängiven löpare och tränar ungefär fem till sex gånger i veckan.

Den första känslan av Ride 17 är omedelbart bra. Tack vare den höga hälkappan sitter skon tätt runt ankeln. Sulan känns också omedelbart mycket dämpande och ser bekväm ut. Skon är lite bredare i framfoten, men detta är inte störande trots min något smalare fot.

Jag har nu testat skon under ett antal löprundor. Det har främst varit återhämtningspass på upp till en timme, dagen efter tuffa träningspass. Det är också en lämplig sko för långa uthållighetspass. För tempoträning skulle jag dock hellre ta en sko ur Saucony Endorphin-serien.

Att använda PWRRUN+-skum är verkligen en stor uppdatering för Ride. Du får nu premiumskum för första gången till ett mer överkomligt pris. Den upphöjda hälkappan och den bredare/fullängdssulan gör också skon mer stabil. Att svänga och svänga är därmed många gånger enklare och i dåligt väder upplever du mer grepp. Skon har blivit relativt sett lite tyngre men det är inget som stör när man går.

Slutsats

Med den förnyade PWRRUN+ har Saucony gett Ride-serien en rejäl komfortuppdatering, och den nydesignade engineered mesh bidrar naturligtvis avsevärt till detta. Kombinationen av perfekt passform, hög andningsförmåga och extra energi i varje steg gör Saucony Ride 17 mycket lämplig för både motionärer och professionella löpare som letar efter en bekväm löparsko för daglig användning, från korta till långa uthållighetspass.