• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: New Balance Fuelcell SC Elite V3

16 February 2023
Testade: New Balance Fuelcell SC Elite V3

New Balance presenterar sig med NEW BALANCE FUELCELL SC ELITE V3 i den ledande gruppen av tävlingsskor med kolfiber. Skon toppar New Balances FuelCell SC-pyramid och utgör tillsammans med FuelCell SC Trainer och FuelCell SC Pacer den perfekta New Balance-triangeln för alla dina snabba träningspass på jakt efter personliga rekord. Rick Kroezen är en mycket ivrig amatörlöpare med mycket snabba steg och är därför en lämplig kandidat för att testa New Balances senaste hastighetsdemon.

Snabbt tempo med kolfiberplatta

Direkt när du tar på dig skon känner du att den här skon är avsedd för höghastighetslöpning. De två lagren av FuelCell känns mycket mjuka men ändå stabila. Detta tillsammans med kolfiber garanterar hög energiåtergivning genom Energy Arc-tekniken.

Den idealiska kombinationen av komfort och hastighet

Den mycket ventilerande nätöverdelen är mycket öppen. Du kan tydligt se ventilationshålen när du bär skon. Skons överdel består av ett stycke som ger en fin omslutning runt fotleden. Skon har också tillräckligt med utrymme i framfoten, vilket innebär att den även kan passa personer med en något bredare framfot. En annan positiv aspekt av skon är den mycket bekväma omslutningen av hälen. Volymen här känns bra och kombinerar den perfekta kombinationen av komfort och snabbhet. Den ökade volymen i mellansulan och önskan om offset från 8 till 4 mm jämfört med föregångaren gör skon extremt lämplig för lopp från fem kilometer till magiska maraton.

En ny design

Förutom all ny teknik i skon är den också mycket aggressiv i sin design och andas snabbt. Särskilt i den här vita och röda kombinationen. När du ser skorna känner du dig redan som om du vill springa iväg med dem och jaga dina personliga rekord.

De första testerna

Samtidigt har skon redan genomgått tester på både korta tempolöpningar och lite längre uthållighetslöpningar. De första upplevelserna av skon har gett mersmak, skon kommer definitivt att användas i ett av de planerade loppen i vår.

Historia

Dessutom gillar New Balance alltid att gå tillbaka till sin rika historia inom löparvärlden. Märket har tillverkat sportskor sedan 1906 och med referensen SC sträcker sig märket tillbaka till New Balance SuperComp Solid. Den här skon var också den lättaste skon för tävlingslöpare 1978 för New Balance, precis som NEW BALANCE FUELCELL SC ELITE V3 som är tävlingslöpare 2023.