• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Recension - Den vattentäta UA HOVR™ Sonic 4 Storm

10 January 2022
Recension - Den vattentäta UA HOVR™ Sonic 4 Storm

Jag har varit ett stort fan av löparskor från Under Armour i ett par års tid nu och sedan i år är min favoritmodell UA Flow Velociti Wind. Detta är en sko utan gummi i sulan, vilket gör den mycket flexibel. Förra året fick jag chansen att prova UA HOVR Sonic 3 Storm och i samarbete med Runningdirect fick jag ge bort några par av dessa skor. Nu finns det en ny modell av den här skon och jag fick förfrågan att testa den igen. Efter en månads testande vill jag dela med mig av mina erfarenheter till dig.

Ovandel

Ovandelen på den nya UA HOVR Sonic 4 Storm är det som gör den här skon så speciell. Ovandelen är vattenavvisande utan att ge avkall på andningsförmågan. Därför är den här skon precis vad du behöver under höstdagarna.

 

Jag tyckte personligen att den tidigare modellen av UA HOVR Sonic Storm var lite stel på grund av materialet i den vattentäta ovandelen, men så är inte fallet med den nya modellen. Den nya modellen är tillverkad av ett speciellt kompressions-mesh som är mycket smidigt och lätt. Plösen är fäst vid fot-bädden med elastiska komponeneter så att skon passar bra över hela foten.

Sulan

Sulan gör den här skon mycket lätt och smidig. En speciell UA HOVR-teknik har använts och det märks direkt. Dessutom är sulan mjuk och smidig. Kombinationen av den lätta och flexibla sulan gör den här skon, enligt min mening, idealisk för löpning i höga hastigheter. Hälen är i ett stycke och har integrerats med ett TPU-hälstycke på utsidan för struktur och tillräcklig stabilitet. I sulan används HOVR-skum som ger en mjuk och skön känsla. Dessutom är sulan gjord av specialgummi så att du har ett bra grepp. Perfekt för de regniga höstdagarna, men även för snö om det är aktuellt där du springer.

Utseende

Låt oss erkänna att utseendet på en sko är nästan lika viktigt som hur passformen är. Personligen tycker jag att UA HOVR Sonic 4 Storm är en väldigt cool sko utseendemässigt. För att vara en löparsko är den väldigt elegant och inte för tjock. Den neutrala färgkombinationen gör dessutom att du kan kombinera dem med alla dina löparkläder.

 

Efter en månads träning med den här skon kan jag med all säkerhet säga att den har överraskat mig på ett mycket positivt sätt och jag rekommenderar den till alla! En underbart lätt och snabb sko som är idealisk för långa uthållighetslöpningar i regn. Den enda anmärkning jag har är att du behöver en halv storlek större för den här skon än vad du normalt brukar köpa när de gäller löparskor.