• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Underställ för löpning i varmt väder

8 June 2023
Underställ för löpning i varmt väder

När du tänker på underställ tänker du förmodligen på löparkläder som håller dig varm när du springer i kallt väder. Men det finns också underställ som du kan använda när du springer i varmt väder på sommaren. Dessa underställ består av speciella baslager och underkläder och ser till att du håller dig sval och att kroppen förblir torr när temperaturen stiger. Underställens huvudsakliga funktion är därför inte att hålla dig varm, utan att se till att fukt och svett snabbt avlägsnas bort så att du håller dig torr och bekväm. Hur fungerar det egentligen? Ta reda på det här. 

Fördelar med underställ på sommaren 

Som erfaren löpare vet du alltför väl att temperaturen kan stiga ganska snabbt under sommarens löprundor. Det är därför mycket viktigt att tänka noga på vilka löparkläder du tar på dig när du springer. Speciellt för sommaren finns det termo-baslager, boxershorts, byxor, tröjor och sport-bh:ar med kylande effekt så att du inte blir överhettad. Underställ för sommaren erbjuder fördelar som t.ex: 

- Den har en kylande effekt. 
- Det ger en torr och behaglig känsla genom att snabbt transportera bort fukt och svett. Så att du inte kommer tillbaka från löprundan genomblöt av svett. 
- Kroppstemperaturen hålls på rätt nivå, så att kroppen behöver anstränga sig så lite som möjligt för att kyla ner sig. Det kostar dig mindre energi. 
- Tack vare sin speciella struktur förhindrar den irritation och svettfläckar. 
- Det kan förhindra obehaglig lukt. Det finns speciella baslager med antibakteriell effekt som förhindrar svettlukt. 

Vad du ska tänka på när du köper underställ 

När du köper underställ finns det några saker du kan vara uppmärksam på för att göra det bästa valet för ditt ändamål. Först och främst måste du fundera på vad du vill använda understället till. Med andra ord, ska du bära dem för att behålla värmen eller för att kyla ner dig. Dessutom är det bäst att välja underställ med platta sömmar eller en sömlös design. När det gäller material rekommenderar vi att du väljer kläder av merinoull. Detta material kliar inte, har en antibakteriell effekt, luktar inte och säkerställer blixtsnabb fuktavlägsnande. Om du vill ha ett alternativ finns det också kläder av syntetmaterial som erbjuder samma funktioner för en mindre budget. 

Sommar vs. vinter 

Det finns några skillnader mellan underställ för sommar och vinter som ser ut på följande sätt: 

 

Underställ för sommar 

Underställ för vinter 

Syfte 

Svett och fukt avlägsnas snabbt samt håller kroppen torr 

Svett och fukt avlägsnas snabbt samt håller kroppen varm 

Passform 

Tight passform 

Bredare passform 

Materialets tjocklek 

Tunt lager 

Tjockare material  

Ärmlängd 

Kort (men kan också vara lång) 

Långärmad 

Dry-kollektionen från Craft 

För att du som löpare ska ha det så bekvämt som möjligt under löprundan har Craft lanserat sin innovativa Dry-kollektion. Du kan läsa mer om fördelarna med dessa sköna underställ här: 

Tillverkad av lätt syntetmaterial 

Varje modell i Craft Dry-serien är tillverkad av lätta syntetiska tyger och hjälper dig att transportera bort svett bättre. Resultatet är att din hud alltid känns torr och din kropp håller den perfekta temperaturen. 

Bidra på ett hållbart sätt till miljön 

Visste du att Crafts Dry-kollektion är tillverkad av återvunnen polyester? På så sätt gör du också en insats för miljön.

Välj bland en mängd olika baslager för herrar och damer 

Crafts Dry-kollektion består av olika baslager för herrar och damer. Bland annat T-shirts, linnen och underkläder.