• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Utveckla till en bra löparhållning

18 September 2019
Utveckla till en bra löparhållning

Betydelsen av en bra löparhållning är avgörande! Men det kan ta lite tid. Du måste ta hänsyn till många saker och alla har sin egen personliga hållning. Det finns inte heller någon klarhet i löparvärlden om den perfekta löparhållningen, eftersom att det finns olika stilar för en löpare som springer korta distanser och för de som springer långa distanser. Jämför exempelvis hållningen mellan en sprinter och en maratonlöpare.

I den här bloggen kommer du kunna läsa och få tips om ett antal användbara tips för komma igång och utveckla din löparhållning. Det kommer säkert att finnas vissa saker du redan behärskar, men några punkter kommer du med all säkerhet att dra nytta av.

1. Positionen av huvudet, nacke och axlar är en viktig del. Försök att hålla huvudet i linje med ryggraden när du springer. Om du böjer huvudet för mycket framåt, ökar spänningen i nacken och axlarna. Vilket gör att du spänner och överbelastar musklerna runt axlarna.

2. Genom att ha en sträckt bröstkorg skapar du en rörelsekedja som säkerställer en bättre hållning när du springer. Försök att sträcka på bröstet och inte hänga framåt med överkroppen.

3. Armar och dess rörelse är också en viktig del. Försök att röra armarna längs med kroppen och inte låta korsa magen.

4. Mage och bålmuskler utgör en viktigt del av din hållning. Väldigt viktigt att man har bra styrka i detta område för att få en bättre hållning när man springer.

5. Försök att komma upp med knäna, ju högre upp du kommer med knäna ju mer effektiv och mer kraft får du i ditt löpsteg.

6. Att sträcka ut baksidan ger större acceleration. Om du inte sträcker ut tillräckligt mycket kommer det kosta mycket energi och du får inte förväntad utväxling i ditt löpsteg. Viktigt att låta nederdelen av kroppen får bra förutsättningar att arbete och hålla överkroppen i linje.

Lycka till med ovanstående punkter och ha också kul medans du utvecklar din hållning.