• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Vilka är fördelarna med Stox kompressionsstrumpor?

28 March 2023
Vilka är fördelarna med Stox kompressionsstrumpor?

Låter trötta ben, kramper, muskelvärk och skador bekant för dig efter en (lång) löprunda? Då är det dags för STOX Energy Socks. Dessa kompressionsstrumpor/sockor ger dig som löpare den nödvändiga energiboosten i benen för kilometerlånga löparglädje samt förebygger skador, muskelvärk och kramper.

Vad är poängen med kompressionsstrumpor och strumpor?

Trötthet, kramp, smärta och skador i benen och skenbenen är absoluta showstoppers som du inte vill uppleva när du springer eller ännu värre, när du är mitt uppe i ett halv- eller helmaraton. Dags att göra processen kort genom att bära kompressionsstrumpor. Dessa löparstrumpor garanterar inte bara bekväma, svala och blåsfria fötter, de stimulerar också optimal blodcirkulation i benen, vilket gör att löpning känns som att flyta. Dessutom dränerar dessa strumpor avfall snabbare för snabb återhämtning och med den stötdämpande effekten förebyggs skador. Allt detta tillsammans gör att du får ut det mesta av din löprunda och igen nästa gång.

Hur fungerar STOX kompressionsstrumpor/sockor?

STOX kompressionsstrumpor innehåller medicinsk teknik med degressiv kompression som säkerställer optimal blodcirkulation i benen. Strumpan ger ett gradvis högt tryck från fot till knä, vilket ger rätt kompression över hela benet. Med detta får du en underbar energiboost i benen, extra stöd och tunga, smärtsamma och svullna ben tillhör det förflutna. Nu tänker du att detta låter för bra för att vara sant! Det har bevisats vetenskapligt! Kompressionsstrumpornas förebyggande effekt har testats ingående i flera vetenskapliga studier. Till exempel led 93 % av löparna med traditionella löparstrumpor av muskelsmärta efter en 10-kilometerslöpning, medan detta endast var 14 % efter att ha sprungit 10 kilometer med sportkompressionsstrumpor*

Därför ska du välja STOX Energy Socks

Varför ska du välja STOX Energy Socks? Enkelt. STOX Energy Socks har en tätare passform vilket resulterar i ett konstant lätt tryck på vaden, vilket gör att blodet flödar snabbare och därmed får dina muskler mer syre. Tack vare denna ökade syrenivå känner du dig friskare och tröttheten fördröjs längre. På vintern kommer du att njuta av extra värme med den knähöga löparstrumpan. Och på sommaren? Det finns en Lightweight-variant med fukttransporterande material för att hålla dina fötter svala i värmen.

Tekniken bakom

Vilken teknik ligger bakom dessa oumbärliga löparstrumpor?

  • - STOX® Energising Flow: Den här tekniken minskar muskeltröttheten och främjar avlägsnandet av avfall, vilket påskyndar din återhämtning.
  • - Fukttransporterande tyg: Fukttransporterande tyg har högre andningsförmåga än naturliga tyger, t.ex. bomull. Detta är det snabbast torkande tyget som finns och torkar upp till fyra gånger snabbare än bomull.
  • - För att säkerställa perfekt kompression och bästa kvalitet tillverkar STOX Energy Socks med mycket avancerade medicinska maskiner. Den degressiva kompressionen uppnås med hjälp av så kallad cirkelstickningsteknik.

*) A. Ali, M.P. Caine, B.G. Snow. ''Graduerade kompressionsstrumpor: Fysiologiska och perceptuella reaktioner under och efter.'' Journal of sports sciences, 2007.