• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Vilket underställ från Craft ska jag ha när jag springer?

7 November 2023
Vilket underställ från Craft ska jag ha när jag springer?

Temperaturerna sjunker och vintern närmar sig. Kallare väder kan hålla dig inomhus, men det är absolut ingen anledning att stanna inomhus. Rätt underställ, även kallat baselayer, håller dig varm i kalla till frusna förhållanden, så att du också kan springa bekvämt på vintern. Craft har ett brett sortiment av Perfomance baselayer för lätta till intensiva aktiviteter och hjälper dig att nå dina löparmål i vinter. Dry-, Warm- och Wool-serierna uppfyller olika behov och vi hjälper dig att välja rätt för din typ av aktivitet.

Vad är en underställströja?

Ett underställ är ett linne, en långärmad eller kortärmad tröja som bärs som ett första lager mot huden. Baselayers har en fuktreglerande effekt och för fukt och svett till ytan för blixtsnabb dränering. Detta förhindrar att du blir kall av svett i kombination med låga temperaturer och vind, medan det på sommaren kyler ner dig eftersom värmen kan komma ut snabbt. Tröjorna är tillverkade av elastiska material och sitter som en andra hud, så att du kan njuta av maximal rörelsefrihet och värme.

Håll dig torr med Craft Dry Baselayers

Craft Dry Baselayers är gjorda för att hålla dig torr när du tränar. Dessa funktionella underställ är kända för sin blixtsnabba fukttransport och förhindrar en blöt tröja när du springer. Det håller kroppen torr och i rätt temperatur och förhindrar att du blir nedkyld på vintern eller överhettad på sommaren. Serien är tillverkad i mjuka stretchmaterial med sömlös design som ger maximal rörelsefrihet och komfort.

Lämplig för temperaturer på: -10 till +20 grader beroende på intensitet


/

Håll dig varm med Craft Warm Baselayers

Craft Warm Baselayers är gjorda för de mest intensiva löprundorna och håller dig behagligt varm under löprundan utan att överhetta. De funktionella underställen har starka isolerande egenskaper och kroppsnära kylzoner som ger värme på alla rätt ställen. Den sömlösa designen sitter tätt intill kroppen så att alla dina rörelser kan följas smidigt.

Lämplig för temperaturer på: -30 till 0 grader beroende på intensitet

Craft Wool Baselayers för värme i extrem kyla

Wool Baselayers används för lätta till intensiva aktiviteter i extremt kalla temperaturer. De är tillverkade av merinoull för bästa möjliga termoreglering och ger din kropp perfekt isolering och ventilation vid rätt tidpunkt. Dessutom är underställen utrustade med en antibakteriell effekt som förhindrar svett och obehaglig lukt. 

Lämplig för temperaturer från: 30 till 0 grader beroende på intensitet


/

Vilket underställ använder du när?

Vilket underställ ska du ha vid vilken temperatur och intensitetsaktivitet? Nedan har vi i en tabell visat vilken serie som passar vilken temperatur och aktivitet. Naturligtvis är denna tabell en riktlinje. Om du fryser kan du använda Warm-serien vid 0 grader Celsius.

Intensitetsnivå per aktivitet

- Lätt: Promenader
- Medelhög: Långsam löpning med låg hjärtfrekvens
- Hög: Löpning i högt tempo

 

Stay Dry serien

Håll dig varm serien

Ull serien

30°

Lätt till hög

 

 

20°

Lätt till hög

 

 

10°

Lätt till hög

 

 

Lätt till hög

Lätt

Lätt aktivitet

Lätt till hög

Lätt till medel

Lätt till medel

-5°

Medium till hög

Lätt till tung

Lätt till medel

-10°

Hög aktivitet

Lätt till tung

Lätt till medel

-20°

 

Lätt till tung

Lätt till medel

-30°

 

Lätt till tung

Lätt till medel