• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 kr

Löpargels

42

Håll energinivån uppe med hjälp av energigels

Löpning kräver en stor ansträngning och mycket energi av dig. För att hålla energinivån uppe under träningen, uthållighetslöpningen eller maratonloppet finns det energigels som du kan ta för att få ut det mesta av din löpning. På RunningDirect har vi ett brett utbud av den bästa energigelen i olika smaker, med och utan koffein, från bland annat Maurten, SIS och Powerbar.

Vilken gel behöver du när du springer?

Som löpare vet du bättre än någon annan hur svårt det är att äta och dricka när du springer. Lyckligtvis finns det bra energigels från Maurten, SIS och Powerbar som är lätta att ta med sig och inta, så att du snabbt kan få i dig kolhydrater för några extra kilometer. Om du vill ha ren natur är Maurten Gel lösningen, Gel 100 innehåller 25 gram kolhydrater per påse och ger en blixtsnabb energitillförsel. SIS Gels finns i olika fruktsmaker och ger dig 22 gram snabbt absorberade kolhydrater per gel. Förutom kolhydrater ger Powerbar dig också den nödvändiga dosen natrium som gynnar din återhämtning.

Hur snabbt fungerar energigels och hur många behöver du?

Gelen ger en blixtsnabb energikick. Gelerna verkar redan efter några minuter och ger dig omedelbar lindring i benen och den energi du behöver för att fortsätta ett tag till. I allmänhet följer löpare tumregeln 1 gel var 20-30:e minut och du bör endast använda dem när du har en lång uthållighetsrunda framför dig eller ett högintensivt lopp.

Vilken energigel som fungerar bäst för dig är personligt. Vi rekommenderar att du testar olika löpargeler under dina egna träningspass innan du använder dem under ett lopp.