• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 kr

Det största utbudet av löparskor hos RunningDirect

Letar du efter löparskor från märken som Nike, ASICS eller HOKA? Då har du kommit till rätt ställe. Att välja rätt skor kan göra stor skillnad för din löpupplevelse. Oavsett om du är en nybörjare, en erfaren idrottare eller någonstans däremellan är det viktigt att hitta den perfekta matchningen för att förhindra skador och få ut det mesta av dina löprundor.

Löparskor för damer och herrar

Löparskor för damer och herrar har specifika egenskaper som är anpassade efter behoven hos kvinnliga och manliga löpare. Damlöparskor har ofta en smalare läst, en balanserad dämpning och stabilitet baserad på den kvinnliga kroppsbyggnaden, ofta lägre vikt och en mer feminin och trendig design. Herrlöparskor har däremot ofta en bredare passform, har önskad dämpning och stabilitet, tenderar att vara mer robusta för att motstå slitage och har ofta en tuffare design.

Vilken typ av löparsko är bäst för mig?

Vilken typ av löparsko som är bäst lämpad beror på flera faktorer, t.ex. din löpstil, fotens form, nivå, mål med löpningen och vilket underlag du vill springa på. Det som fungerar för en löpare kan vara mindre lämpligt för en annan. Man skiljer t.ex. mellan neutrala löparskor, antipronationsskor, trailskor och skor med mycket dämpning. För att välja en löparsko som passar din profil, fyll i vår Shoefinder för en omfattande analys.

Vad är skillnaden mellan neutrala och antipronerande löparskor?

Den största skillnaden ligger i hur mycket stöd de ger till fotvalvet och fotens pronationsrörelse under löpningen. Neutrala skor är utformade för fötter som lutar minimalt inåt eller utåt, och ger jämn dämpning utan att erbjuda extra stöd. Populära neutrala modeller är Nike Pegasus och ASICS GEL-Nimbus. Antipronationsskor ger extra stöd för löpare vars fotvalv faller inåt, så att överdriven överpronation kan korrigeras. ASICS GEL-Kayano och HOKA Bondi är populära antipronationsskor.

Hur viktigt är det med dämpning i löparskor?

Att ha tillräckligt med dämpning i löparskor är viktigt av flera skäl. Dämpningen hjälper till att absorbera stöten från varje steg du tar, vilket minskar belastningen på dina leder. Dämpning ger också en bekväm löpupplevelse eftersom det känns som om du springer på en mjuk yta. Särskilt vid långdistanslöpning är dämpningen i en löparsko mycket viktig för att lindra överdriven belastning och trötthet och göra långdistanslöpningen mycket bekvämare. adidas Utraboost och Hoka Bondi är löparskor med mycket dämpning.

Finns det särskilda löparskor för olika typer av underlag?

Löpning i olika terränger kräver olika egenskaper hos skorna för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet. Trailskor är t.ex. speciellt utformade för terränglöpning och har därför en aggressiv yttersula med djupa dubbar för utmärkt grepp. Den slitstarka yttersulan i gummi ger hållbarhet och skydd, och de ofta förstärkta tåhättorna och sidoväggarna ger extra skydd mot hinder. Hoka Challenger och New Balance Fresh Foam Hierro är populära trailskor.