• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 kr

Löparskor med spikar, spikskor

Löparskor med spikar, spikskor

Löparskor finns i många olika former och utföranden. Därför är det viktigt att välja rätt typ av sko för det de ska användas till. Spikskor är lämpliga för löpning på en friidrottsbana ( Track ). De ger dig mer grepp på banan och tvingar dig att springa på framfoten. Detta förbättrar din hastighet eftersom markkontakten förkortas. På RunningDirect hittar du ett brett utbud av spikskor ( Spikes) från välkända märken som Nike, adidas, HOKA och många fler!

Olika former av löpning

Att springa med spikskor skiljer sig från att springa i vanliga löparskor. Du springer mestadels på framfoten, medan större delen av foten används vid vanlig löpning. När du vill börja springa med spikskor rekommenderar man att du bygger upp din träning långsamt för att undvika skador. Att springa säkert med spikskor

Det är klokt att långsamt bygga upp din träning med spikskor

När du använder spikskor, så springer du huvudsakligen på framfoten, vilket kan leda till skador om du inte är van vid detta. Du måste också ta hänsyn till att den här skon har liten eller ingen dämpning. Detta beror på att skon är utvecklad för att man ska springa snabbt på korta sträckor. Löparskorna finns i olika former och storlekar; det finns spikskor för damer, spikskor för herrar och unisexmodeller.