• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: ASICS GEL-Kayano 30

29 June 2023
Testade: ASICS GEL-Kayano 30

Nu är den här! Den 30:e versionen av ASICS GEL-Kayano är ute och den gör verkligen löpningen till en fest i år. Denna älskade löparsko har fått en hel del uppdateringar och uppgraderingar under de senaste 30 åren och vi är nyfikna på att se vad denna helt nya utgåva kommer att ge oss. Matthijs, 32, springer flera gånger i veckan med en antipronationssko och har varit ett GEL-Kayano-fan från allra första början. Det är upp till honom att testa och recensera denna helt nya Kayano. 
 
För RunningDirect.se har jag testat ASICS GEL-Kayano 30 under de senaste två veckorna. En stabilitetssko från ASICS med maximal dämpning. Förra året fick jag även möjlighet att testa ASICS Gel-Kayano 29. Så jag är väldigt nyfiken på vilka uppgraderingar ASICS har tagit.

GEL-Kayano 30 vs. GEL-Kayano 29  

På papperet finns det ett antal skillnader jämfört med föregångaren. Till exempel använder Gel-Kayano 30 nya PureGEL för förbättrad stötdämpning och skon har mer dämpning tack vare det nya FF Blast Plus Eco-materialet. Den har också ett nytt 4D Guidance System som sägs korrigera en överpronerande löpstil ännu bättre. Löparskon väger 303 g (för herrar), vilket är nästan samma vikt som föregångaren. Jag är nyfiken på att se hur den fungerar i praktiken.

Första intrycket

När jag öppnade lådan märkte jag omedelbart att designen av skon har uppdaterats. Detta beror främst på sulan där ingen gel är synlig på utsidan, ett liknande drag som de gjorde med övergången från GEL-Nimbus 24 till 25. Enligt min mening ger detta skon en mer modern och yngre look. Dessutom kan du hitta skons koldioxidavtryck på insidan av skon på sulan, ett subtilt men trevligt tillägg.

GEL-Kayano 30 i testet

Efter att ha testat skon i fjorton dagar märker jag några saker jämfört med ASICS GEL-Kayano 29. För det första verkar 4D Guidance System i kombination med en bredare fotbädd verkligen passa min löpstil bättre. Den största skillnaden för mig var dock komforten i skon. GEL-Kayano 30 ger mjukare landningar i kombination med smidigare övergångar. Detta ger en bekväm löptur som gör att du kan springa längre.

Sammanfattning

ASICS har tagit stora steg under uppdateringen av GELl-Kayano 30. Steg som överväldigande ger mer och bättre stöd, bättre dämpning och en smidig övergång. Allt detta ger mer komfort och gör den till en av de bästa stödjande löparskorna med maximal dämpning enligt min mening.