• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: adidas Supernova Rise

12 December 2023
Testade: adidas Supernova Rise

Med den nya adidas Supernova Rise har adidas lanserat en ny sko för dina dagliga löprundor, även kallad efterföljaren till den välkända Solar-kollektionen. Designerna har börjat om från början för att bygga skon i den här kollektionen, och det har gett några mycket positiva resultat. Här har de tittat på framgångarna från adidas Adizero-familjen som i åratal har säkerställt rekord efter rekord på alla distanser upp till och med maraton. Hur märks det i den här nya skon? Maratonlöparen Rick har testat Supernova Rise grundligt och delar med sig av alla detaljer om den här skon.

Första intrycket

Skon sitter snyggt runt foten och är dessutom väldigt stadig tack vare en förstärkt hälkappa. När du tar på dig skon känner du direkt att du vill springa. En känsla man verkligen behöver i en sko för att hålla igång träningen under de kalla vintermånaderna.

Erfarenhet av löpning

Jag har nu testat löparskon 5 gånger med totalt 60 kilometer. Detta under både lugna återhämtningspass och några lugnare uthållighetspass. Mellansulan består av det uppdaterade Dreamstrike+ skummet. Detta material är mycket stötdämpande, men ger också mycket energiåtergivning. Här känner man verkligen att det är baserat på de moderna TPE-skum som vi känner igen från tävlingsskor.

Nyheter

Andra nya detaljer i skon är stödstavarna. Dessa säkerställer en stabil och smidig löpning. Dessutom har adidas utvecklat en ny adiwear wear-sula. Detta material ger bra grepp under löpningen och är dessutom mycket slitstarkt.

Slutsats

Personligen skulle jag använda adidas Supernova Rise under återhämtningsrundor eller lite längre uthållighetspass. För snabbare träningspass väljer jag fortfarande Adios Pro 3 eller Boston 12 som är lite lättare och har Carbon EnergyRods. Skon är också perfekt för nybörjaren som letar efter en allroundlöpsko med en stabil bas och perfekt passform.