• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: ASICS GEL-Nimbus 26

15 January 2024
Testade: ASICS GEL-Nimbus 26

Premiumkomfort, som det ska vara. Den senaste versionen av ASICS toppmodell är ute! ASICS GEL-Nimbus 26 lovar att ge lugn och ro till dina fötter, din kropp och ditt huvud och tar itu med dagens kaos och hektiska tempo. Den mycket snygga Nimbus 26 bär med sig allt det goda från Nimbus-serien, men ger dig den där extra lilla komforten i år med en ny slitstark sula och ovandel som kommer att hålla dig i fokus i det oändliga.

I den här recensionen berättar vi om de nya uppdateringarna av ASICS GEL-Nimbus 26, vår erfarenhet och, naturligtvis, vem och vilka träningspass den här allroundlöparskon är bäst lämpad för.

Tekniker och specifikationer

Typ av sko: Neutral löparsko
Häldropp: 8 mm
Vikt: H 304 g / D 262 g
Material ovandel: Engineered Knit
Material mellansula: PureGEL-teknik & FF Blast PLUS ECO
Material yttersula: HYBRID ASICSGRIP med AHARPlus hälplugg

Uppdateringar; ASICS GEL-Nimbus 25 vs Nimbus 26

- Garanterat enkel att ta på sig. ASICS GEL-Nimbus har en vävd stretchkrage och en vävd plös, så att du kan vidga öppningen lite när du tar på dig skon. När skon väl är på kommer öppningen att forma sig perfekt efter din fot och inte klämma eller irritera någonstans när du springer.

- Ultimat komfort har implementerats från insidan och ut och från topp till tå, och du känner det från början till slut. ASICS GEL-Nimbus 26 har en helt ny ovandel i lätt tekniskt garn för en unik komfortnivå. Ovandelen omsluter dina fötter som en andra hud och ger dig den bästa ventilationen du kan önska dig. Inga kalla fötter på vintern, men heller inga överhettade fötter på sommaren eller när du är ute och rör på dig under längre perioder.

- Ingen halkrisk! GEL-Nimbus 26 är utrustad med den uppdaterade HYBRID ASICSGRIP-sulan och ser till att du enkelt kan hålla dig i rörelse och definitivt inte glider eller halkar. Förlita dig på den här skons perfekta och fasta grepp och låt resten av kroppen göra jobbet ostört.

- Pålitlig dämpning. Årets ASICS GEL-Nimbus 26 har också den sensationella dämpningen och stötabsorberingen från FF Blast Plus ECO-skum och PureGEL-teknik. Varje steg belönas med ultimat mjukhet följt av ett energiskt frånskjut under hela löprundan. Står ett uthållighetspass på programmet? Utmärkt!

I praktiken

ASICS GEL-Nimbus 26 har testats av Jip van Kessel. Jip springer i genomsnitt 2-3 gånger i veckan.

Efter att ha sprungit många kilometer på ASICS GEL-Nimbus 25 fick jag möjlighet att testa ASICS Gel-Nimbus 26. Vid första anblicken verkar uppgraderingen från 25 till 26 liten jämfört med uppgraderingen från 24 till 25, eftersom designen inte har förändrats så mycket jämfört med den tidigare uppdateringen.

Efter att ha tagit på mig skon kunde jag omedelbart uppleva komforten, den mjuka och stretchiga vävda plösen och kragen gör den lätt att ta på och ger en bekväm känsla.

Efter att ha sprungit mitt första långpass med ASICS GEL-Nimbus 26 blev skillnaden mot föregångaren väldigt tydlig. Löparskon ger en bättre balans mellan mjuk landning och energiåtergivning. Trots att ASICS GEL-Nimbus 25 var en bra sko och mycket lämplig för mina långpass, kunde den ibland vara lite "för" mjuk. Denna nackdel med föregångaren är inte längre ett problem med den nya modellen, 26 balanserar perfekt komfort och dämpning, men undviker att man sjunker in på grund av att skon är för mjuk.

Dessutom ger den nya HYBRID ASICSGRIP ett tillförlitligt grepp när jag sprang på våta vägar eller skogsstigar fulla av löv.

Kort sagt, när det gäller utseendet har skon fått en minimal uppgradering men när det gäller grepp, komfort och balans har skon återigen tagit steg framåt.

Slutsats

Med sin uppdaterade ovandel, uppdaterade grepp och sin välbekanta sensationella dämpning har ASICS Nimbus-serie satt ett nytt riktmärke när det gäller komfort. Hela löprundan i GEL-Nimbus 26 är perfekt och uppfyller behoven hos den löpare som vill ha ultimat komfort under sina dagliga pass eller uthållighetsrundor. Med ett häldropp 8 mm är skon som gjord för framfotslöpare, mellanfotslöpare och hälisättare, eller med andra ord alla löpare, för när det gäller komfort utesluter denna Nimbus 26 ingen.