• 30 Dagars öppet köp30 Dagars öppet köp
  • shippingFri frakt över 890 sek
  • kundserviceTelefonnummer: +46 (0) 31-788 10 33

Testade: New Balance Fresh Foam 860 v14

1 June 2024
Testade: New Balance Fresh Foam 860 v14

Dagarna med jobbiga, tunga löprundor i styva, hårda stabilitetsskor är över med den 100 % uppdaterade New Balance Fresh Foam 860 v14. Denna betrodda antipronationsskon lovar dig evigt mjuka, smidiga löppass med tillräckligt med struktur och vägledning för att hålla fötterna på plats när det behövs. New Balance Fresh Foam 860 v14 riktar in dina fötter, höfter, axlar och huvud, i en rak linje, på väg mot dina mål oavsett hur långt de är.

I den här recensionen delar vi med oss av alla detaljer om New Balance Fresh Foam 860v14 och för vem och vilka träningspass den här löparskon är bäst lämpad.

Tekniker och specifikationer

Typ av sko: Antipronationssko
Häldropp: 8 mm
Vikt: Herr 306 g / Dam 243 g
Material ovandel: Teknisk mesh som andas
Material mellansula: Fresh Foam X-mellansula + tunn, platt EVA-film
Material yttersula: Gummi

Tekniker och specifikationer

Uppdateringar på New Balance Fresh Foam 860 v14 jämfört med 860 v13

  • Stability Plane-teknik: 860 v14 är en fortsättning på Vongo V6 och är nu också utrustad med Stability Plane-teknik. Det "tjocka blocket" i mitten på insidan av 860 v13 har bytts ut mot en tunn, styv EVA-platta. Äntligen inget block som tvingar dig tillbaka till rätt hållning, utan en platta som håller dig stabil och ger fasthet. Naturligtvis utan att kompromissa med mjukheten i Fresh Foam-dämpningen.
  • Förnyad Fresh Foam X-formel: Den övre delen av den tvådelade mellansulan är mjukare i 860 v14-versionen, vilket gör varje kontakt med marken mjuk. Den nedre delen är tunnare och fastare, vilket ger extra stabilitet i varje steg. Totalt sett har skon 2 mm extra Fresh Foam, vilket är en uppgradering både i höjd och komfort.
  • Ny design på yttersulan: Yttersulan innehåller mer gummi för extra grepp. vänd på skon och du kommer att se att flexspåren, "sömmarna" mellan "öarna", nu löper från topp till botten. Dessa spår bidrar till en mjukare övergång från häl till tå. Skon har också en bredare plattform för bättre väghållning och därmed mer stabilitet.
  • Uppdatering av ovandelen: Ögat vill också ha något och därför har 860 v14 fått den nya trainer-looken från Vongo v6, 880 v14 och 1080 v13. Ovandelen är mjukare och det tätt stickade nätet som andas bra.
  • Bättre passform: 860 har en mångsidig passform och passar för många olika fötter. Meshen omsluter foten perfekt. Du får också lite rörelseutrymme vid tårna, vilket inte är någon lyx i varmt väder eller under en uthållighetslöpning.
  • Lägre häldropp: Från 10 mm till 8 mm kan tyckas vara en bagatell, men gör nu skon lämplig för löpare som landar på framfoten, mellanfoten eller hälen.

Utvärdering

Vår produktexpert på RunningDirect har testat New Balance Fresh Foam 860 v14 åt dig:

I flera år var jag trogen en viss skomodell som jag sprang många mil i. Förra året bytte jag till New Balance Fresh Foam 860 v13. Min första alternativa sko som jag direkt blev förtjust i och som jag började resa land och rike runt med. Den här lätta stabilitetsskon övervann mig när det gäller vikt, komfort och definitivt också utseende.

Den 14:e upplagan av denna lätta stabilitetssko är definitivt inte sämre. Den levererar återigen pålitlig komfort och dämpning för dagliga träningspass i ett avslappnat tempo.

Skon har fått en fin makeover och ser inte längre ut som en vanlig löparsko, utan snarare som en sneakers som jag även skulle använda som det. Ovandelen känns skön, är härligt mjuk och omsluter bra vid hälen. Skon erbjuder också mer utrymme vid tårna än sin föregångare, vilket jag tycker är mycket positivt.

När jag springer håller jag mig i ett behagligt följsamt tempo, den nya Stability Plane-tekniken håller mig ´´i linje´´ med den lövtunna plattan utan att jag medvetet märker något. Jag upplever också ett perfekt grepp och jag har inte halkat på vägen även när det kan vara ganska blött och halt här och där. När det gäller passformen är skon något bred, men lyckligtvis finns den här skon i flera olika breddstorlekar. Sammantaget är jag återigen mycket nöjd med den nya versionen av den här löparskon och kommer att använda den igen för mina lugna dagliga löprundor till lite längre uthållighetslöpningar i långsammare tempo.

Slutsats

New Balance har ändrat riktning när det gäller stabilitetsskor och har valt rätt väg. Det nya stabilitetssystemet i 860 v14 hjälper dig att springa naturligt, så även löpare som inte är vana vid att använda en stabilitetssko kan njuta av den här skon.

Kombinationen av det mjuka, men ändå fasta Fresh Foam X och den fasta, smidiga Stability Plane-tekniken gör skon lämplig för "lätta" medellånga till långa uthållighetslöpningar och även återhämtningsrundor. Den robusta basen och den mjuka ovandelen som andas lovar dig många timmars löparglädje.

New Balance Fresh Foam 860 v14 innehåller inte längre de traditionella elementen i en stabilitetssko, utan har allt du behöver för att hålla dina rörelser kontrollerade och smidiga på ett så naturligt sätt som möjligt. Lägg till en dos mjukhet till det och du är inte längre bekymrad över hur du springer och om det känns bekvämt, utan över vart du ska hinna springa de där extra kilometerna.